Sağ bek için iki bomba aday !

Sağ bek için iki bomba aday !

Beşiktaş, sağ beke yapacağı takviye için adaylarını 4'ten 2'ye indirdi.

BEŞİKTAŞ, devre arasında sağ beke yapacağı takviye için adaylarını 4’ten 2’ye indirdi. Siyah-beyazlılar ya Martin Linnes ya da Maxi Pereira’yı kadrosuna dahil edecek...

UZUN süredir takımdaki tek sağ bek Serdar Kurtuluş’la rekabet edebilecek kapasitede ve şartlarına uygun bir oyuncu arayan Beşiktaş yönetimi, artık sadece 2 isim üzerinde yoğunlaşma kararı aldı. Bunlardan ilki sezon başında da kulübün gündemine gelen Martin Linnes... Kartal geçen yaz Linnes’le her konuda anlaşma sağlamış ama oyuncunun forma giydiği Norveç temsilcisi Molde, 23 yaşındaki futbolcuyu bırakmak istemeyince son güne kadar uğraşılan transfer gerçekleşmemişti.

MOLDE ile hem lig şampiyonluğunu hem de Norveç Kupası’nı kazanmayı başaran Linnes, 34 maç oynadığı sezonu 4 gol ve 8 asistle tamamladı. Kulübüyle 2017 yılına kadar mukavelesi bulunan 1.77 boyundaki futbolcu, Norveç Milli Takımı’nın formasını da 10 kez giydi.

BİLİÇ ONAYLADI

KARTAL’IN diğer alternatifi Maxi Pereira ise çok tecrübeli bir oyuncu. 2007-08 sezonundan beri Portekiz’in Benfica takımında oynayan Maxi, bu sezon ligde 13, Şampiyonlar Ligi’nde 5, Portekiz Kupası’nda ise 1 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 2 gol atıp 3 asist de yapan Uruguaylı oyuncu milli takım formasını da 98 kez terletti. 1.73 boyundaki 30 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek.

BEŞİKTAŞ her iki oyuncuyu da Avrupa Ligi’nde oynatabilecek. Hem Linnes hem de Maxi için teknik direktör Slaven Biliç’ten onay alan Beşiktaş, maddi açıdan hangi isim daha uygun olursa onu tercih edecek.

Vatan - Erdal Cömert