RVP'nin gecesi; 12 yıl sonra bir ilk...

RVP'nin gecesi; 12 yıl sonra bir ilk...

Robin Van Persie için Feyenoord maçının çok özel bir anlamı bulunuyor.

Van Persie, profesyonel kariyerine başladığı Feyenoord'un sahasına ilk  kez resmi bir maçta rakip olarak çıkmak için teknik direktörü Dick Advocaat'tan  forma bekleyecek.
 
Kariyerinin ilk profesyonel maçını yarın sahaya çıkacağı Feyenoord  Stadı'nda 3 Şubat 2002'de oynayan Van Persie, Roda karşısında 79. dakikada Jon  Dahl Tomasson'un yerine oyuna dahil olmuştu.
 
Toplam 3 sezon formasını giydiği Hollanda ekibiyle Feyenoord Stadı'nda  son maçını 2 Mayıs 2004'te oynayan Van Persie, profesyonel olduğu sahaya 12 yılı  aşkın bir süre sonra bu sefer rakip olarak çıkacak.
 
Feyenoord Stadı'nda 14 golü var
 
Van Persie, yarın rakip olarak sahaya çıkacağı Feyenoord Stadı'nda  kariyerinde 14 defa gol sevinci yaşadı.
 
Yıldızının parladığı Feyenoord'da 3 sezon forma giyip 21 kez fileleri  havalandıran Van Persie, özellikle iç sahada golcü bir kimlik ortaya koymuştu.
 
Feyenoordlu futbolseverleri 2001-2004 yılları arasında golleriyle  sevindiren Van Persie, bu sefer eski takımının taraftarlarını üzmek için sahada  yer alacak.
 
Advocaat, Feyenoord'da çalıştı
 
Fenerbahçe'nin teknik direktörü Advocaat, Feyenoord'da geçen sezon  kısa bir süre teknik danışman olarak görev aldı.
 
Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'u futbolculuk  kariyerinde de çalıştıran Advocaat, vatandaşına geçen sezon 4 ay danışmanlık  yaptı. Geçen sezonun devre arasından sonra 17 Şubat 2016'da Van Bronckhorst'un 4  ay teknik danışmanlığını da üstlenen Advocaat, eski öğrencisine karşı bir kez  daha rakip olacak.
 
Advocaat, Fenerbahçe'nin başında, Feyenoord'u çalıştıran vatandaşıyla  bu sezon grupta karşılaştığı ilk maçı 1-0 kazanmıştı.
 
Advocaat'ın yardımcılarının Feyenoord bağı
 
Dick Advocaat'ın Fenerbahçe'de yardımcılığını üstlenen Cor Pot ile  Mario Been'in kariyerleri açısından Feyenoord'un özel bir anlamı var.
 
Mario Been, 2009-2011 yılları arasında Feyenoord'un teknik direktörü  olarak görev aldı. Been ayrıca futbolculuk döneminde ise 1982-1988 yılları  arasında formasını giydiği Feyenoord'la 137 maçta 57 gol kaydetti.
 
Cor Pot ise Feyenoord'da 3 yıl yardımcı antrenörlük yaptı. Pot,  1984-1987 yıllarında Feyenoord'da görev yaptı.
 
Fenerbahçe'de 6 Hollandalı, Feyenoord'da 1 Türk
 
Fenerbahçe'nin teknik ekibi dahil kadrosunda 6 Hollandalı, Feyenoord'un ise 1 Türk isim bulunuyor.
 
Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Advocaat ve yardımcıları Been ile Pot'un yanı sıra futbolcular Van Persie, Gregory van der Wiel ve Jeremain  Lens ülkelerinin takımlarına karşı sahaya çıkmak için forma bekleyecek.
 
Feyenoord'un ise kadrosunda 1 Türk futbolcu var. Hollanda ekibinin genç oyuncusu Bilal Başacıkoğlu, alt yaş kategorilerinde Türk Milli Takımı'nın formasını giydi.

 

Vatan