Rusya’da bir doping skandalı daha !

Rusya’da bir doping skandalı daha !
Güncelleme:

Doping nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Rusya'da bir skandal daha patladı. Kürek Takımı, Rio Olimpiyat Oyunları'ndan men edildi.

Yine Rusya yine doping! Rio Olimpiyat Oyunları öncesi birçok sporcusunun doping yaptığı tespit edilen ülkede Kürek Takımı da listeye girdi.

Rusya’nın başı doping nedeniyle dertte… Artık devlet politikası olduğu söylentileri ayyuka çıkan doping konusunda olumlu bir adım atamayan ülkede, bir skandal daha patlak verdi. Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan Rusya Kürek Takımı, yapılan testlerden geçemedi. Dopingli olduğu tespit edilen takım, men cezası aldı.

Uluslararası Kürek Federasyonu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “17 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen yarış sonrası Sergei Fedorovtsev’in kan örneğinde yasaklı maddeye rastlandı. Bu nedenle Rusya Kürek Takımı’na Rio Olimpiyat Oyunları’ndan men cezası verildi” dedi.

Men cezası alan Rusya’nın yerine Olimpiyat Oyunları’na Yeni Zelanda dahil edildi.

RUS ATLETLER DE MEN EDİLMİŞTİ

Rus atletler de doping suçlaması nedeniyle Rio’da yapılacak 2016 Olimpiyat Oyunları dahil tüm uluslararası müsabakalardan men edilmişti.

Sırıkla atlama branşında yarışan Rus atlet Yelena Isinbayeva, IAAF’nin kararını mahkemeye taşıyacağını söylemiş ve kararın ‘insan hakları ihlali’ olduğunu öne sürmüştü.

Rusya Spor Bakanlığı da karardan ‘büyük hayal kırıklığı’ duyduklarını belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

“Diğer atletler ve yetkililerin menfur davranışlarından dolayı ‘temiz atletlerin’ hayalleri yıkıldı. Olimpiyatlarda mücadele edebilmek için yıllarını feda ettiler, şimdi ise o yılların boşa gittiği görülüyor. Men cezası ilk uygulandığı günden bu yana, uluslararası toplumun güvenini yeniden kazanabilmek için elimizden geleni yaptık. Saygın uluslararası uzmanların öncülüğünde anti doping kurumlarımızı yeniden inşa ettik. Atletlerimiz İngiltere’nin anti doping kurumu UKAD tarafından test edildi ve her biri, olağan taleplere ek olarak en az üç testten daha geçti. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok ve yeniden yarışabilmek için IAAF’nin şartlarını yerine getirdiğimizi düşünüyoruz.”