Rüştü Reçber'den Kartal'a 4. yıldız uyarısı

Rüştü Reçber'den Kartal'a 4. yıldız uyarısı

Rüştü Reçber, Karabükspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Rüştü Reçber,sarı lacivertli takımın Karabükspor galibiyetini değerlendirdi.

Rüştü Reçber'in Hürriyet'teki yazısı şu şekilde;

İsmail Hoca'nın hafta içi basına yaptığı açıklamalardaki "Bu saatten sonra iyi futbol yerine sonuç önemli" sözlerini okuyunca "Galiba yanlış anlaşılma var" diye düşündüm. Diğer taraftan da "Bu sözler doğruysa ligin bu haftalarında bu düşüncede olmasının mantıklı bir açıklaması vardır" dedim.

İsmail Hoca, muhtemelen yarışta olduğu iki takımın maç kaybetmeden yoluna devam etmesi nedeniyle oyuncularını baskıdan uzak tutmak için böyle konuşmuştu.

KAFKAS BİLE ŞAŞIRDI
Fenerbahçe, Karabük'te oyunun genelinde,-özellikle de ilk yarıyı da değerlendirmek gerekirse daha kontrollü oynayan; oyunu kendi sahasında kabul eden bir mantalite içerisindeydi. Takım uzun paslarla Emenike'ye pozisyon yaratan bir görüntü çizdi. Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki futbolu, son haftalardaki performansıyla kıyasladığımızda hepimizi şaşırttığı kadar Tolunay Kafkas'ı da şaşırtmıştır! Sadece golün olduğu ama bunun dışında birbirinden kopuk oynayan; yakın oynamayı beceremeyen ve herhalde bir maçta bu kadar uzun top kullanan bir F.Bahçe izledik.

İkinci yarıya çıkarken Tolunay Hoca, Fenerbahçe'nin oyun anlayışını iyi analiz etmişti. Karabük, daha cesaretli ve önde oynama düşüncesiyle bu devrede kontrolü tamamen aldı.

Yediği ikinci gole kadar Karabük etkiliydi. Elbette Fenerbahçe, uzun top oynama düşüncesinin meyvesini oyundan çıkmaya hazırlanırken Emenike'nin ayağından bulduğu golle aldı.

SKORU KORUMA İÇGÜDÜSÜ
Fenerbahçe'de belki ortaya konulan performans iyi değildi; son haftalardaki görüntüden çok daha farklıydılar ama maçın böyle gideceğini İsmail Hoca, zaten hafta başında söylemişti. Öte yandan iyi bir form grafiği yakalamışken bu tabloyu Karabük'te de devam ettirip net bir skorla dönüldüğü zaman rakiplerin baskı altına gireceği de hesaplanmalıydı. Fenerbahçe, golü yedikten sonra ister istemez skoru koruma adına oyunu iyice geride kabullendi. Buna karşın takım Sow'un ve Webo'nun oyuna girmesiyle maçı koparabileceği pozisyonlar da buldu ama değerlendiremeyince kalan dakikalarda tamamen maçı kazanma düşüncesinde hareket etti.

İsmail Hoca, "İkinci devrenin ilk üç maçını alırsak şampiyonluk yolu açılır" demişti. Evet bir seri yakaladığında rakiplere gözdağı verilmiş olunacak. Ama asıl gözdağını takım oyunuyla sahada vermeli. Dünkü oyun anlayışının tek sebebinin İsmail Hoca'nın anlayışı olduğunu düşünüyorum. Çünkü oyunu geride kabul edip Emenike'yi yalnız bırakıp uzun toplarla gol aramayı planladı. İkinci gol de böyle geldi. Ancak bu futbol, sizin peşinizde olan takımları cesaretlendirir.

Takım futbol, fizik kondisyon ve oyun olarak üst seviyeyi yakalamışken siz bir anda bunu düşürme çabasına girerseniz bunun sıkıntılarını ileride çekersiniz.

Karabükspor'un yediği ikinci golden önce, dörde üç yakaladığı pozisyonda futbolcunun yanlış tercihiyle kullandığı şutu Volkan'ın kullanma biçimi arkadaşlarından farklı düşüncede olduğunu gösterdi. Volkan'ın oyunu çabuk başlatması, Caner'in tek pasla Emenike'ye attığı top ve onun da golü atması...

SELÇUK'UN GOLÜ DE DOĞUM GÜNÜ DE KUTLU OLSUN
Bu gol kaleci Volkan'ın geçtiğimiz maçlarda gollerin başlangcındaki rolünü kir kez de dün akşam Karabük'te bize gösterdi. Kaleci Volkan, ayrıca son haftalardaki performansıyla dikkat çektiği gibi Karabükspor karşısında rakibin son dakikalarda bulduğu pozisyonlardaki kurtarışlarıyla da Fenerbahçe'nin kritik 3 puanında önemli rol üstlendi. Selçuk Şahin, F.Bahçe'de en fazla eleştirilen isimlerin başında geldi. Ama gelen hiçbir hoca da ondan vazgeçmedi. 11'de olmasa da sürekli kadroda oldu ve görev verildiğinde de kulaklarını tıkayıp işini en iyi şekilde yaptı. İlerlemiş yaşına rağmen sessiz ve sedasız görevini yapıyor. Selçuk'un golünü de, yeni yaşını da kutluyorum.

Emenıke, taktik nedeniyle maç boyunca yalnız kalmasına rağmen fiziki gücünü kullanarak uzun toplarda etkili olmaya çalıştı. Karabük defansını tek başına zorladı. Nihayetinde geçen yılki Gaziantep maçını andıran şekilde fizik gücüyle gol buldu. Hem böyle bir gole hem de fiziki üstünlüğünü göstereceği bir maça ihtiyacı vardı.

Hürriyet