Rus atletlerin men cezası uzatıldı

Rus atletlerin men cezası uzatıldı
Güncelleme:

IAAF, Rusya'ya uyguladığı uluslararası organizasyonlardan men cezasını uzatma kararı aldı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, dopingle mücadele konusunda gelişim göstermesine rağmen Rusya'ya uygulanan uluslararası organizasyonlardan men cezasının devam ettiğini açıkladı.

IAAF'ın dopingle mücadele uzmanı Rune Andersen başkanlığında yapılan  toplantıda, Rusya Atletizm Federasyonunun (ARAF) devam eden uluslararası  organizasyonlardan men cezası görüşüldü.
 
Toplantıda alınan karar göre, haziran ayından bu yana ARAF'ın dopingle  mücadelede birçok konuda gelişme gösterdiği ve bu durumun incelenmeye devam  edeceği belirtildi.
 
Açıklamada, Rusya'da dopingle mücadele konusunda yaşanan son  gelişmelere ilişkin Kanadalı hukuk profesörü Richard McLaren'in 9 Aralık'ta son  raporunu sunacağı ve IAAF yetkililerinin ocak ayında Rusya'ya giderek inceleme yapacağı da bildirildi.
 
IAAF, şubat ayında yapacağı değerlendirme toplantısı ile Rusya'nın men  cezasının sonlandırılmasına ilişkin yol haritasını belirleyecek. Bu gelişmelerin  ardından Rus atletlerin,  Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da mart ayında düzenlenecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılım durumu da riske girdi.
 
Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman  televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için  görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın devlet desteğiyle dopingi  desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, 2015'in kasım  ayında ARAF'ın üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak uluslararası  müsabakalardan men etmişti.
 
Cezanın geçen haziran ayında uzatılmasının ardından Rus atletler 2016  Rio Olimpiyatları'nda yarışamamıştı.

Etiketler IAAF doping Rusya