Royal Halı, Beşiktaş'ı gözüne kestirdi

Royal Halı, Beşiktaş'ı gözüne kestirdi
Güncelleme:

Anadolu Efes'i, ardından da geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe Ülker'i yenen Royal Halı Gaziantep'te yüzler gülüyor.

Sezonun ilk haftasında Anadolu Efes'i, ardından da geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe Ülker'i yenen Royal Halı Gaziantep'te yüzler gülüyor. Geçen yıl FIBA EuroChallenge Kupası'nda üçüncülüğü elde ederek spor kamuoyunun dikkatini çeken Gaziantep temsilcisi, gelecek hafta yapacağı Beşiktaş maçında da galibiyeti hedefliyor.

Türkiye Basketbol Ligi'nde sezonun  ilk maçında Anadolu Efes'i mağlup eden Royal Halı Gaziantep, ikinci hafta da  geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe Ülker'i yenerek, tarihinde ilkleri yaşadı.
 
Gaziantepli sporseverlerin "potanın ağaları" diye nitelendirdiği Royal  Halı Gaziantep, ligin ilk haftasında Anadolu Efes'i ağırladı. Bugüne kadar 6 kez  karşılaştığı Anadolu Efes'e 5 maçta mağlup olan Gaziantep temsilcisi, bu sezon  rakibini 65-63 yendi. Bu sonuçla sezona galibiyetle başlayarak moral bulan  mor-sarılı ekip, Anadolu Efes'i de ilk kez yendi.
 
Ligin ikinci haftasında da Fenerbahçe Ülker'i mağlup eden Royal Halı  Gaziantep, bir ilk daha yaşadı. Geçen sezon elde ettiği şampiyonluğun kupasını  kaldıran rakibini deplasmanda 70-66 yenerek galibiyete uzandı. Rakibinin kupa  sevincini "kursağında bırakan" Gaziantep temsilcisi, ligin 3. haftasında da  sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak.
 
Geçen yıl FIBA EuroChallenge Kupası'nda üçüncülüğü elde ederek spor  kamuoyunun dikkatini çeken Royal Halı Gaziantep, Beşiktaş maçında da galibiyeti  hedefliyor.
 
"Çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" 

 
Kulübün genel menajeri Boray Dai, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ligin ilk haftasında Anadolu Efes, ardından da Fenerbahçe Ülker gibi güçlü  rakiplerle karşılaştıklarını hatırlattı.
 
Bu iki zorlu maçı da kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirten  Dai, "Elde edilen galibiyetleri, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan  taraftarımıza armağan ediyoruz" dedi. Lige başlarken bazı sakatlıklar nedeniyle takımdaki gücün kısmen  düştüğünü ifade eden Dai, yaptıkları iki karşılaşmada sakatlıklar olmasa  engelleri daha kolay geçebileceklerine inandığını vurguladı.
 
Sakat oyuncuların takıma katılmasıyla daha da güçleneceklerini dile  getiren Dai, şöyle konuştu: "Takım olarak moralimiz yerinde. Gerçekten zor işler başardık. Artık  geçmişi bırakıp önümüze bakacağız. İki haftada güçlü iki ekiple karşılaştık. Bu  hafta da sahamızda Beşiktaş'ı ağırlayacağız. Bu zorlu maçtan da galip gelerek  çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda da taraftarımızın desteğini  sürdürmesini bekliyoruz."