Romanya'dan Luce'ye teklif !

Romanya'dan Luce'ye teklif !

Ukrayna kulübü Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Lucescu'ya, Romanya Milli Takımı'nın başına geçmesi için teklifte bulunuldu.

Ukrayna Premier Lig takımlarından Shakhtar Donetsk'in Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu'ya, ülkesinin milli takımının başına geçmesi için teklif yapıldığı öne sürüldü.

PIURCA'NIN YERİNE LUCESCU

Rumen basınında çıkan iddialara göre, Romanya Futbol Federasyonu (FRF), 2016Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'ndeki (EURO 2016) ilk 3 maçta 7 puan almasına rağmen 3 yıllık görevini bırakıp Suudi Arabistan'ın El-İttihad kulübünün başına geçen Victor Piurca'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Mircea Lucescu'yu düşünüyor.

LUCESCU SICAK BAKIYOR

2004'ten bu yana başında olduğu Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımından yıllık 3,5 milyon avro alan Mircea Lucescu'ya, sezon sonuna kadar ülkesinin milli takımını da çalıştırması için yaklaşık 800 bin avro ve prim teklif edildi. Sezon bitiminde ise Shakhtar'ı bırakıp sadece Romanya'nın teknik direktörlüğünü yapması istenen 69 yaşındaki teknik adamın da teklife sıcak baktığı öne sürüldü.

SON 5 YILIN ŞAMPİYONU

Bu sezon maçlarını, Rusya yanlısı ayrılıkçıların bağımsızlıklarını ilan ettiği ülkenin doğusundaki Donetsk kenti yerine Lviv'de oynayan Shakhtar Donetsk, son 5 yıldır şampiyon tamamladığı Ukrayna Premier Lig'inin 9. haftası sonunda, 21 puanla lider Dnipro'nun 4 puan arkasında 3. sırada yer alıyor.

Lucescu'nun adı, sezon öncesinde Galatasaray ile de anılmıştı.