Robin van Persie'yi eşi bile eleştiriyor !

Robin van Persie'yi eşi bile eleştiriyor !

Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile büyük sıkıntılar yaşayan Robin van Persie, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat'ın gelişiyle adeta yeniden doğdu.

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Robin van Persie, Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ve takım hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz sezon ve bu sezon Vitor Pereira ile büyük sıkıntılar yaşayan Van Persie, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat'ın gelişiyle resmen yeniden doğdu. Moralmen kendisini bir hayli iyi hisseden RvP, şu anda takıma konsantre olduğunu söylerken, yıldız golcü Milliyet gazetesi muhabirine milli maç arasını en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi.

EŞİM BİLE BANA BU KONUDA ELEŞTİRİLERDE BULUNUYOR

İlk olarak "Geçen seneye göre, bu sene çok daha mutlusun. Bu fark ediliyor, yüzün gülüyor" yorumuna, içtenlik yanıt veren Van Persie, "Evet çok mutluyum. Öncelikle sevdiğim işi yapıyorum. Ben böyleyim. Benim mutlu olup olmadığımı çok kolay anlarsınız. Bunu saklamam. Saklayamam. Hatta eşim bile bana bu konuyla ilgili eleştirilerde bulunuyor" ifadelerini kullandı. Hollandalı teknik adam üzerine devam eden sohbetimizde, Van Persie başta olmak üzere Advocaat değişiminin tüm takımda olumlu etki bıraktığı ortada.

BENCE ADVOCAAT SADECE BENİM İÇİN DEĞİL KULÜP İÇİN İYİ OLDU

"Advocaat'ın takımın başına geçmesi bence senin için çok iyi oldu" dedikten sonra bütün takımı örnek gösteren tecrübeli yıldız, "Bence hepimiz için, tüm takım ve kulüp için çok iyi oldu" cevabını verdi. Van Persie, teknik direktörlüğün sadece antrenman yönetmek olmadığını belirtip Advocaat'ın farkını şu sözlerle anlatmak istedi; "Çok üst düzey bir teknik adam. Teknik direktörlük sadece saha içiyle alakalı değil. 25 futbolcu var takımda. Öncelikle bu isimleri, takımı iyi idare etmek önemli. İyi çalıştırmak, iyi oynatmak, sistemi kurmak bunların hepsi teknik adamlığın zor işleri. Advocaat tam bunları yapabilen çok başarılı biri."

ADVOCAAT'TAN HABERİM YOKTU

Advocaat'a çok saygı duyduğu hem söylediklerinden hem de vücut dilinden çok belli olan Van Persie, kendisinin anlaşma aşamasında bilgi sahibi olmadığını belirtiyor. Çıkan haberleri garipseyen Van Persie, "Benim anlaşma olduktan sonra haberim oldu" bilgisini de ekliyor. Robin van Persie ile Grasshopper maçından sonra Zürih Havalimanı'nda gerçekleştirdiğimiz sohbet, Hollandalı golcünün uçağa çağrılmasıyla sona erdi. Sarı-lacivertli futbolcu, "Açıklamalarını yazabilir miyiz?" sorumuza da olumlu yanıt verdi.

BEN İLERİYE BAKIYORUM

Van Persie ile Vitor Pereira konusu da gündeme geldi. Hollandalı yıldız ile Pereira arasının iyi olmadığı herkesin malumu. "Pereira ile ilgili pek konuşmak istemiyorsun galiba" diyerek söze giriyorum. Hollandalı yıldız geriye dönüp bakmayacağını ifade ederek, "Ben ileriye bakıyorum. Futboluma ve Fenerbahçe'ye konsantreyim. Yaşanan bazı şeyler zaten görüldü. O da konuşabilir. Ben de. Konuşmuyorum. Ben kendi seviyemi koruyorum" cümlelerini kullandı.

TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİKLERİ BENİ ETKİLEDİ

Robin Van Persie'nin son dönemde hep farklı bir teknik direktörle çalışması da dikkat çeken bir ayrıntı. Kariyerinin ilk dönemde bu tür değişiklikleri fazla yaşamadığını anımsatan Hollandalı futbolcu; Feyenoord, Arsenal, Manchester United döneminden bahsediyor. Alex Ferguson'ın M.United'dan ayrılmasından sonra her sene farklı bir teknik adamla çalıştığının altını çiziyor. Tecrübeli yıldız, son 4 senede sırasıyla Moyes, Van Gaal, Pereira ve şimdi Advocaat çalıştığından söz ediyor. Bir anlamda teknik adam değişikliklerinin kendi performansını da etkilediğini anlatıyor.