Riva'ya evet, Florya'ya hayır !

Riva'ya evet, Florya'ya hayır !

Sarı-Kırmızılı kulübün 22 Ekim’deki genel kurulunda oylanacak Riva ve Florya’nın satışıyla ilgili, Galatasaray kulisleri kaynıyor.

Camianın büyük çoğunluğu Riva’nın satışına olumlu bakarken, tesislerin bulunduğu Florya arazisinin ise satılmasını istemiyor...

G.Saray yönetiminin Emlak Konut’la yaptığı ön protokole göre Riva ve Florya arazilerinin satışının oylanacağı olağanüstü genel kurula sayılı günler kala, camia içinde önemli fikir ayrılıkları yaşanıyor.
 
Yönetimin, kulübün borç yükünden kurtuluş reçetesi olarak gördüğü ve hayati önem verdiği kongre öncesi ise Habertürk, camia içinde konuşulanları ortaya çıkardı. 22 Ekim’de yapılacak genel kurulda Riva ve Florya’nın ayrı ayrı oylanması gerektiğini düşünen üyeler, mali krizden kurtulmak için Riva’nın satışına onay vermeyi düşünüyor. Ancak Metin Oktay Tesisleri’nin de bulunduğu ve tamamı G.Saray’ın mülkü olmayan Florya arazisinin satışına sıcak bakılmıyor. 
 
YÖNETİM ENDİŞELİ 
 
Ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve yaklaşık 500 milyon dolar gelir elde etmeyi planladığı bu iki projeyle tüm borçları kapatmayı düşünen yönetim ise devletle yapılan anlaşmanın bozulmaması için mutlaka Florya’nın satışının da onaylanmasını istiyor. Gelecekle ilgili tüm mali hesaplarını buradan elde edilecek gelire göre yapan ve en uygun ortağın Emlak Konut olduğunu düşünen yönetim, özellikle büyük çoğunluğu hazinenin malı olan Florya’nın, ancak devlet ortaklığı ile imara açılıp karlı bir şekilde değerlendirileceğine inanıyor.
 
Yaptığı bilgilendirme toplantılarıyla genel kurul üyelerini bu konuda ikna etmeye çalışacak olan başkan Dursun Özbek’i, bu anlamda da oldukça stresli bir kongre bekliyor. Yönetim, Florya için onay alamamaları durumunda ise Emlak Konut’la Riva için yapılan anlaşmanın da bozulmasından endişe ediyor.

Erhan Telli - Habertürk

Etiketler Galatasaray florya riva