Rio 2016’da devşirme güç !

Rio 2016’da devşirme güç !
Güncelleme:

Rio 2016'da mücadele edecek 103 Türk sporcudan 25'i devşirme.

TMOK’un Rio 2016 Organizasyon Komitesi’ne ilettiği listedeki 103 ismin 25’i devşirme... Madalya mücadelesi vereceğimiz 21 branşın 8’inde Türkiye dışında doğan sporcular var.

Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek dünyanın en büyük spor organizasyonu olimpiyatlara 2 hafta kala, Türkiye’yi temsil edecek atletler belli oldu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), 103 kişilik sporcu listesini Rio 2016 Organizasyon Komitesi’ne iletti.

Ay-Yıldızlı formayı giyecek sporcuların 25’inin devşirme olması dikkat çekti. 2012 Londra’ya Türkiye 114 sporcu ile katılırken, bunların 10’u devşirmeydi. Bir önceki olimpiyattan 4 yıl sonra sporcu sayısı düşerken, devşirme oranı arttı.

GÜREŞTE DE DEVŞIRME VAR

Rio’da düzenlenecek oyunlara en fazla sporcuyu atletizm gönderirken; 31 atletin 15’i devşirmelerden oluşuyor. Atletizmi 2 sporcu ile masatenisi, judo ve yüzme izliyor. Basketbol, kadınlar güreş, halter ve kanoda birer devşirme var. Kenya, 8 sporcu ile en çok katkı veren ülke! Jamaika, Çin ve Etiyopya’dan 2; Küba, Azerbaycan, Güney Afrika, Rusya, Türkmenistan, Fransa, Gürcistan, Letonya, Ukrayna ve Bulgaristan’dan birer sporcu var.

MERYEM KAFİLEDE

Avrupa Şampiyonası sonrası kendisine Rio 2016 kafilesinde olmayacağı söyleyen bu yüzden gözyaşı döken Meryem Erdoğan, Ay-Yıldızlı takıma davet edildi. Etiyopya kökenli milli atlet Türkiye’yi kadınlar maratonda temsil edecek.

37 BRANŞIN 21’İNDE TÜRK SPORCU

5-21 Ağustos tarihleri arasında Rio’da düzenlenecek oyunlarda, 37 branşta 10 bin 500 sporcu mücadele edecek. Olimpiyat tarihinde bugüne kadar 88 madalya kazanan Türkiye; atıcılık, atletizm, badminton, kadın basketbol, binicilik, bisiklet, boks, cimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, kano, kürek, masatenisi, modern pentatlon, okçuluk, tekvando, tenis, yelken ve yüzme olmak üzere 21 branşta 48 kadın, 55 erkek sporcu ile Rio’da temsil edilecek.

RIO 2016’DAKİ DEVŞİRME SPORCULARIMIZ

ATLETİZM

Kenya: Ali Kaya, Polat Kembol Arıkan, İlham Tanui Özbilen, Aras Kaya, Yasemin Can, Kaan Kigen Özbilen, Meryem Akda, Tarık Langat Akdağ

Jamaika: Emre Zafer Barnes, Jak Ali Harvey

Azerbaycan: Ramil Guliyev

Küba: Yasmani Copello Escobar

Etiyopya: Sultan Haydar, Meryem Erdoğan Güney Afrika: Karen Melis Mey

BASKETBOL

Almanya/ABD: Lara Sanders

GÜREŞ

Rusya: Elif Jale Yeşilırmak

HALTER

Türkmenistan: Daniyar İsmayilov

JUDO

Fransa: Kayra Sayit

Gürcistan: Bekir Özlü

KANO

Letonya: Lamsa Liepa

MASA TENİSİ

Çin: Melek Hu, Ahmet Li

YÜZME

Ukrayna: Viktoria Zeynep Güneş

Bulgaristan: Ekaterina Avramova