Riekerink'ten Linnes açıklaması

Riekerink'ten Linnes açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Kardemir Karabükspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Kardemir Karabükspor'u 1-0 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

"Sonuçtan memnunum, oyundan değil"

Hollandalı çalıştırıcı, önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, "Pek tabii ki sonuçtan dolayı çok mutluyum. Önemli bir 3 puan kazandık ama 3 puanı kazanma şeklimizden mutlu değilim. Normalde motive olan bir oyuncu grubumuz var. Çok iyi kamp geçirdik. Dün de antrenmanda çok iyiydik. Bu takıma güveniyorum, hedefimiz şampiyon olmak. Geçen yılki puan cetvelimizdeki durumu gösterdim oyuncularıma, burada olmamamız gerektiğini anlattım. Ama maçta istediğimizi yapamadık. Bir daha böyle oynamayacağımızı düşünüyorum. Ne olursa olsun Eren'e sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Henüz tam hazır değildi, kondisyon eksiği vardı. Ancak çok önemli bir gol attı, önemli bir oyuncu. Hem takım için hem de taraftarlar için mutluyum" dedi.

"Linnes'e sert bir uyarıda bulundum"

"Takımda bazı oyuncularım çok çabuk yoruldular. Beşiktaş maçında daha iyiydik fizik açısından. Taraftarın desteğini de aradık. Top bizde fazla kalmadı, hareketli değildik, ilk maç olması nedeniyle yorgunluğa da bağlıyorum. Linnes iyi bir oyuncu, su molasında ona sert bir uyarıda bulundum kendisine gelmesi için. Ama işe yaramadı ve oyundan çıkardım. Kendisini toparlayacaktır, Martin Linnes'e güveniyorum."

Riekerink, bir basın mensubunun, Inter'de oynayan Caner'e Frank de Boer'un ırkçılık yaptığı yolunda iddialar olduğu sorulması üzerine, "Frank de Boer Galatasaray'da da oynadı. İnanılmaz iyi bir insan, inanılmaz bir teknik adamdır. Dünyada ırkçılık yapacak son insanlardan biridir" ifadelerini kullandı.