Riekerink'in tek sıkıntısı duran top

Riekerink'in tek sıkıntısı duran top

Galatasaray'da bu sezon yenen 4 golün 3'ünde aynı sorunun görülmesi Teknik Direktör Jan Olde Riekerink'i harekete geçirdi.

 

Son olarak Beşiktaş ile oynanan derbide kornerden gelen gole engel olamayan sarı-kırmızılılarda Hollandalı çalıştırıcı yardımcıları ile toplantı yaptı. Riekerink’in bugünden itibaren savunmadaki isimlerle özel olarak ilgileneceği öğrenildi.

Galatasaray’ın derbide yine duran toptan gol yemesi teknik heyeti harekete geçirdi. Süper Lig’de geride kalan 5 hafta sonunda kalesinde 4 gol gören ve bunlardan 3’ünü duran toptan yiyen sarı-kırmızılıların kalesinde gördüğü diğer golün başlangıcında da kornerdeki yerleşim hatası etkili oldu.

Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Beşiktaş maçlarında duran top organizasyonlarında kalesini rakiplerine kapatamayan Cim-Bom, kalesinde gol görmediği Karabük maçında da yine aynı tür pozisyonları vermişti. Bu sorunu ortadan kaldırmak için yardımcıları ile durum değerlendirmesi yapan Teknik Direktör Jan Olde Riekerink bugünden itibaren savunma oyuncularıyla özel olarak ilgilenecek ve yaşanan duran top soruna dikkat çekecek.

1.80 ortalama

Öte yandan sarı-kırmızılı takımın son iki maçtaki boy ortalaması 1.80 metre oldu. Cim-Bom’da boy ortalamasını düşüren 4 isim Sabri (1.70), Sneijder (1.70), Bruma (1.73) ve Yasin (1.78) olarak dikkat çekiyor. Galatasaray’da uzunlar ise Eren (1.91), Muslera (1.90) ve Tolga (1.85) oldu.

4: Galatasaray’ın genç oyuncusu Yasin Öztekin, Sabri (1.70), Sneijder (1.70) ve Bruma’dan (1.73) sonra 1.78 metre ile takımın en kısa 4. ismi oldu. Derbide de forma giyen Öztekin, 17 ikili mücadeleye girerken bunların 7’sini kazanabildi. Başarılı futbolcu ayrıca iki kez de top kaptı.

Milliyet