Riekerink'in izleri Florya'dan siliniyor !

Riekerink'in izleri Florya'dan siliniyor !

Igor Tudor tüm ipleri eline aldı ve 1 haftada antrenman programlarından izin günlerine kadar Florya’da köklü değişikliklere imza attı.

Jan Olde Riekerink döneminde rahat ve temposu düşük antrenmanlara imza atan Galatasaray’da futbolcuların Igor Tudor’un idman metodları ile başı tatlı bir dertte! Sarı kırmızılı oyuncuların fizik kondisyonunu yükseltmek isteyen Igor Tudor tempoyu da yükseltti. Florya’da ilk bakışta dikkat çeken değişiklikler şunlar:

ANTRENMAN SÜRESİ 1.5 SAATE ÇIKTI

1-Riekerink döneminde 1 saat 10 dakika olan Galatasaray takımının antrenman süresini Igor Tudor minimum 1 saat 30 dakikaya çıkarttı. Takımın fizik kondisyonunu yukarı çekmek zorunda olduğunu belirten Hırvat teknik adam, temposu düşük olan oyunculara ekstra çalışma programı yazdı. Ayrıca takımı salon çalışmalarını daha sık yapmaya başladı.

RİEKERİNK’İN TATİL GİBİ İZİNLERİ TARİH OLDU

2-Jan Olde Riekerink’in sık sık verdiği 2-3 günlük izinler artık yok. Hollandalının özellikle Başakşehir ve Kayseri maçlarının ardından verdiği ve yönetimin de tepki gösterdiği izinler bir daha verilmeyecek. Tudor, haftalık izinleri 1 günle sınırladı. Rize maçı sonrası derbiye kadar arada 9 gün olmasına rağmen tecrübeli çalıştırıcı sadece 1 gün izin verdi ve sezon bitene kadar bunun böyle olacağını belirtti.

REJENERASYONDA 7 KM KOŞTURUYOR

3-Riekerink dönemine göre tempolu antrenmanlar yaptıran Igor Tudor, rejenerasyon çalışmalarında ise sarı kırmızılı takımı en az 7 kilometre koşturduktan sonra idmanı bitiriyor. Rejenerasyon çalışmasında daha önce 3-4 km koşu yapılıyordu.

VİDEO ANALİZLER DEVREYE GİRDİ

4-Riekerink’in sabit taktik planını aksine “Rakibe göre her maça farklı bir taktikle sahaya çıkabiliriz” diyen Igor Tudor, Florya’daki bir düzeni daha değiştirdi. Her hafta rakiplerini detaylı şekilde analiz edeceğini belirten Hırvat teknik adam daha sonra tüm takıma video analizleri ile nasıl oynamaları gerektiğini anlatıp rakiplerinin artı ve eksilerini futbolcularına aktarıyor.

Hürriyet