Riekerink: Gurur duyuyorum

Riekerink: Gurur duyuyorum

Riekerink, bir santrfor ve iki defansif orta saha için çalışmaların devam ettiğini, Beşiktaş maçına kadar bu transferlerin gerçekleşeceğini umduğunu söyledi

Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, Danimarka kampını Lig TV’ye değerlendirirken önemli açıklamalarda bulundu.
 
Takımın durumunun şu an çok iyi olduğunu ve Beşiktaş maçına kadar hazır hale geleceklerini söyleyen Hollandalı hoca, transfer çalışmaları için “1 santrfor almak istiyoruz. 1 belki de 2 defansif orta saha oyuncusu da alabiliriz. 2 ya da 3 oyuncuyla takımı güçlendirmek istiyoruz. Ama transferler kolay olmuyor, yönetim bu konuda yoğun çalışıyor. Beşiktaş maçına kadar bu transferlerin biteceğini düşünüyorum” dedi. Futbolcuların kendisini artık daha iyi tanıdığını, kendi felsefesi ile mantalitesini kavramaya başladıklarını kaydeden Riekerink, “Takımla aramızda güçlü bir bağ var. Geçen yıl bunun temellerini atmıştık. Ne istediğimi iyi biliyorlar. Biz önde basan, agresif defans yapan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle sahamıza gelen rakipler oyuna 1-0 geride başlamalı. Bu konuda önemli adımlar attık” ifadelerini kullandı.
 
Wesley Sneijder’in motivasyonundan memnun olduğunu da kaydeden Jan Olde Riekerink, “Motivasyonu çok yüksek. Bizim için oyun tarzı ve tecrübeleri çok önemli” yorumunu yaparken, Bruma için şunları söyledi; “Bruma’yı sahada görünce keyif alıyorum ve heyecanlanıyorum. Umarım maksimum süre bizimle olur. Bruma enerjik, yaratıcı, adam eksilten bir oyuncu. O yüzden ona sahada her türlü serbestliği tanıdık. Arkadaşları ile de bağı çok kuvvetli. Herkes onu seviyor, destekliyor.”
 
Kadroda düşünmediği Tarık Çamdal, Olcan Adın ve Umut Bulut’la ilgili de Hollandalı hoca, “Ben teknik planımı, hangi oyuncularla devam edeceğimi sundum. Bu karar bu şekilde alındı” dedi.
 
'Gurur duyuyorum’
 
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine de değinen Riekerink, “15 Temmuz’da biz İsviçre kampındaydık. Olay olduğu an ailem havaalanına indi. Türkiye’de yaşamaktan ve Galatasaray’ın teknik direktörü olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.