Riekerink geri mi dönüyor ? Flaş açıklama...

Riekerink geri mi dönüyor ? Flaş açıklama...

Dursun Özbek, Levent Nazifoğlu ve Jan Olde Riekerink hakkında önemli sözler sarf etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dursun Özbek, Futbol Zirvesi'nin birincisinin de çok başarılı geçtiğini de belirterek, "Giderek de bu zirvenin maksadı ve önemi büyüyor. Türk futbolunun tüm aktörleri burada. Sayın Cumhurbaşkanımızın da olması anlamını artırdı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Onlar görevini yaptı, tesisler yapıldı, şimdi sıra bizde. Türk futboluna hizmet etmek için altyapı ile başlamak lazım. Zor bir konu. Yılmadan bunu denememiz lazım. 100 kişiden 10-15 kişi çıkarabilirsek Türk futbolu için büyük kazanç olur. Cumhurbaşkanımıza katılıyorum. Sahada dünya yıldızları olsun ama Türk yıldızlar da olsun. Altyapı istediğim düzeyde değil. Florya'daki Metin Oktay Tesisleri'nde altyapıyı çalıştırmak için nizami sahamız yok. İki tane nizami sahamız var birinde a takım çalışıyor, diğer saha stat olarak kullanılıyor maçlar yapılıyor. Yeni taşınacağımız yerde inşallah 6 tane nizami sahamız bulunacak. Galatasaray inşallah taşındıktan sonra da altyapıda da öncü kimliğini sürdürecektir. Çok önemli değişiklikler yapacağız.  

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, göçteğimiz günlerde UEFA ile yaptıkları göreşmeye de açıklık getirerek, "UEFA'ya gidip gelmemiz lazım. Bizim üst kurulumuz. Galatasaray'ın yaptığı ziyaretten başka anlam çıkarılmasın. Bu ziyaret ileriye dönük finansal fair-play kuralları ile bir görüşmeydi. Şu an Galatasaray'ın finansal fair-play ile ilgili bir sorunu yok" şeklinde konuştu. 

'Nazifoğlu'nun istifasını telefonla öğrendim'

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Levent Nazifoğlu'nun istifasıyla ilgili soruya ise Özbek, "Ben bir arkadaşımın cenazesi nedeniyle şehir dışındaydım. Dün telefonla öğrendim. Kendi kararı. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum. Galatasaray'ı zor günlerde devraldık. Dolayısıyla Galatasaray'ı yönetenler kan kustuğu zaman kızılcık şerbeti içtim demesi lazım. Galatasaray'a hizmet eden kişiler pes etmemeli. Zor günler geçiriyoruz. İyi günlere doğru gidiyoruz. Hiç bir zorlukta pes etmeyi düşünmüyorum. Bütün amacım Galatasaray'a hizmet etmek. Galatasaray aşkımda zerre yıpranma yok" şeklinde konuştu. 

Eski teknik direktör Jan Olde Riekerink'in yeniden altyapıda çalışıp çalışmayacağıyla ilgili soruya da, 'Riekerink gitti, artık altyapıda da olmayacak." yanıtını verdi.