Riekerink devrim yapıyor !

Riekerink devrim yapıyor !

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, İtalya Milli Takımı gibi tempolu ve hızlı bir takım yaratmak istiyor.

İsviçre kampında takıma kondisyon yüklemesi yapan ve hız kazandıran teknik direktör Jan Olde Riekerink, bunda büyük oranda başarılı oldu. Bunun yanında, dünya yıldızı Sneijder’den 17’lik Gökay’a kadar herkesin disiplinli olması takımı üst seviyeye taşıdı.

10 günlük İsviçre kampını Uhren Kupası’nı alarak tamamlayan Galatasaray için verimli bir kamp dönemi oldu. Bu aslında, teknik direktör Jan Olde Riekerink’in nasıl bir Galatasaray yaratmak istediğinin görülmesi adına önemliydi.

Total futbolun ülkesi Hollanda’da iyi bir eğitimci olan ve genelde altyapılarda çalışan Riekerink günümüz çağdaş futbol gelişmelerine de açık olduğunu bu kampta gösterdi. Sarı-kırmızılıların teknik patronunun örnek aldığı isim, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İtalya’ya tempolu futbol oynatan Antonio Conte. Kanatlarda Bruma ve Sinan’ın tercih edilmesi, forvet ile orta alan için düşünülen isimlerde aranan ‘hız ve güç’ özellikleri de bunun net bir işareti olarak karşımıza çıktı. Riekerink’in yeni Galatasaray’ı; tempolu, atağa hızlı kalkan ve sahanın her yerinde 90 dakika koşacak bir anlayışa sahip olacak.

Wenzel farkı

Jan Olde Riekerink’in oldukça yoğun tempoda ve genelde günde 3 antrenmanla geçen idmanlarda takıma yeni katılan kondisyoner Michael Wenzel’e ayrı bir parantez açmak gerekiyor. 2007-2010 arası Borussia Dortmund’da çalışan Alman kondisyoner, oyuncuları sabah 07.00-07.30’da krosa çıkarıp gün içinde de bireysel çalışmalar verdi.

Böylece Riekerink’in oynatmak istediği tempolu futbol için gerekli zemin hazırlandı. Geçen sene bu dönemler futbolcular kampı, tatil havasında geçirmişti. Bu sezona yansıyan disiplin ortamı, Sneider’den 17’lik Gökay’a kadar görüldü.

Cim-Bom’da belki taraftarı mutlu edecek, ses getirecek transferler yapılmadı ama çalışkan ve disiplinli görüntüsüyle Galatasaray bu sezon için ilk kampta umut verdi.

Milliyet