Rıdvan Dilmen: 'Çaylaklık yaptı!'

Rıdvan Dilmen: 'Çaylaklık yaptı!'

Dilmen, Fenerbahçe'nin galibiyet golünü bulduğu pozisyondaki faul kararı için "Hakemin pozisyonu gördüğü açıdan %1000 faul, ama evde izlerken 'değil' diyebilirsin" dedi.

Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u yendiği maçın son anlarındaki kritik faul kararını Rıdvan Dilmen de değerlendirdi. Hakemin pozisyonu gördüğü açıdan %1000 faul olduğunu belirten Dilmen "Ama evde izlerken 'değil' diyebilirsin" şeklinde konuştu. Dilmen Antalyasporlu Kadir Pekmezci'nin pozisyonda çaylaklık yaptığını da savundu. 
  
Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen'in %100 Futbol'da konuştuklarından satırbaşları şunlar... 
 
GÜNTEKİN ONAY: Maç Fenerbahçe'nin kontrolünde geçti. Antalyaspor'a fazla pozisyon vermediler. Son bölümde topuyla tüfeğiyle yüklendi ama hücumda pozisyon zenginliği bulamadı.
 
RIDVAN DİLMEN: 94 ile 95 küsür arası inanılmaz şeyler oldu. Basketbol maçı gibiydi. 94. dakikada 25 saniyede Serdar Özkan topu rakip yarı alanda kaybetti, Fenerbahçe de kaybetti, Antalyaspor bir kez daha top kaybı yaşadı ve 90+6'da Fenerbahçe'ye 2 puan geldi.
 
RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe çok istekli ve coşkuluydu ama 40. dakikaya kadar pozisyonu yoktu. Ancak rakibine de pozisyon vermemedsi avantajıydı.
 
RIDVAN DİLMEN: Organizasyonunda problemi olmasına rağmen Fenerbahçe, tempolu oyunuyla ilk yarı kilidi bir şekilde açtı. İkinci yarı Pereira tek forvete döndü. Volkan Şen'in Fernandao'nun yerine oyuna alınması bir antrenör doğrusuydu. Fenerbahçe top rakipteyken iyi
oynadı.
 
RIDVAN DİLMEN: Antalyaspor'un ilk ciddi şutunuın gol olması Fenerbahçe'nin motivasyonunu ciddi şekilde olumsuz etkiledi ve demoralize olan Fenerbahçe şuursuz ve dağınık bir görüntü vermeye başladı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe'nin oyunu tatmin edici değil. Özellikle hücumda ciddi eksikleri var. Antalyaspor da iyi mücadele etti. Eto'o
istediği pozisyonları bulamadı. Fenerbahçe'nin kanatsız oynaması hücum aksiyonlarını aksatıyor.
 
RIDVAN DİLMEN: Rize maçında kıpırdanmaya başlayan Nani, iki gol atıp, bir gol kaçırdı, mücadele edip sarı kart gördü. van Persie'de yüzde 20 toparlanma var ama 60'tan sonra oyundan düşüp top kaybediyor. Fizik olarak tam hazır değil.
 
RIDVAN DİLMEN: Nani frikik golünü geçen hafta attı, bu maçta atmadı. Geçen hafta kalecinin soluna vurmuştu. Antalyaspor kalecisi, Nani'nin topu yine sola atacağını düşündüğünü düşündü. Antalyaspor kalecisi Rize'de kaldı ve bu yüzden golü yedi.
 
RIDVAN DİLMEN: Fenerbaheç beklerini çok fazla çıkaramıyor. Fenerbahçe kanatsız oynuyor. Oyun kanatlara açıklmayınca rakip stoperler forvetleri kucaklarına alıyor. Diego ve Nani çok gayretli ama Fenerbahçe'nin kalıplaşmış bir hücum düzeni yok. Bu kadro coşkulu olmasa, top rakipteyken baskı yapmasa bir anda 3-0 geriye düşer. Fenerbahçe'nin bu oyun anlayışıyla 75'ten sonra çok düşüyor. Pereira, maçtan sonra Souza'yı keşke dinlendirseydim demiştir. Özellikle Brezilyalı çok yorgun gözüktü.
 
RIDVAN DİLMEN: Oyuna hayır ama takım savunmasına ve coşkusuna eyvallah.
 
GÜNTEKİN ONAY: Nani işini fazlasıyla yaptı. Diego'yu yine topla çok oynamasına rağmen çok beğendim. Top Antalyaspor'un ayağındayken çok iyi mücadele etti, çok top kazandı.
 
RIDVAN DİLMEN: 1-0'da pas trafiğiyle topa sahip olarak rakibi yorabilirsiniz. Fenerbahçe böyle bir anlayışla oynamıyor.
 
RIDVAN DİLMEN: Antalyaspor savunmayı iyi yaptı ama hücumda eksiklerdi. Eto'o ilerleyen yaşınını da etkisiyle fiziğini ekonomik kullanıp, sırtı dönük oynamaya çalıştı. İlk yarıda Kjaer, Eto'o'ya kene gibi yapışıp Kamerunlu oyuncuyu sindirdi. Antalyaspor moralli geldi ve ilk şutları gol oldu. Maç 1-0'a kilitlenmişti, Fenerbahçe'nin de pozisyonu yoktu. Fenerbahçe 71'e kadar 1 korner, 71'den sonra 6 korner kullandı.
 
RIDVAN DİLMEN: Galibiyeti getiren serbest vuruş pozisyonunda Kadir Bekmezci çaylaklık yaptı. Hakemin olduğu noktadan görüş açısıyla faulu verirsin. Evde izlerken faul değil diyebilirsin.
 
RIDVAN DİLMEN: Diego, Santos'taki günlerine dönmüş gibiydi. Oyunu beni tatmin etmedi ama mücadelesi tatmin etti. Aslında Nani hariç Fenerbahçe'de tüm oyuncular vasat oynadı ama iyi mücadele ettiler.
 
GÜNTEKİN ONAY: Ligin ilk haftalarınmda bocalamak doğaldır, önemli olan kazanmaktır. Souza oyundan alınırken, Alper tercihi yerine Ozan Tufan oyuna alınabilirdi.
 
RIDVAN DİLMEN: Nani'ye ceza sahasında yapılan şarj, tartışmalı bir pozisyondu. Penaltı verilebilirdi. van Persie'nin penaltı beklenen pozisyonunda hakemin devam kararı doğruydu.
 
RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe, transer döneminin bitmesine sayılı saatler kala bir santrfor alır diye düşünüyorum. Her bölge alternatifli ama Fernandao ve van persie'nin alternatifi yok.
 
RIDVAN DİLMEN: Ozan Tufan'a karşı Pereira'nın önyargısı olmamalı. Ozan Tufan'ı, Uygar Mert Zeybek gibi göremezsin. Ozan'a daha sıcak bakması, kendisi için de Fenerbahçe için de artı olur. Bu kadar arka plana atılacak bir futbolcu değil Ozan. Oyunu tutmak için de alabilirsin. Ziraat Türkjiye Kupası bir an önce başlasa da, Fenerbahçe'nin kenarda kalan oyuncuları maç eksiğini giderebilseler.
 
GÜNTEKİN ONAY: Futbolseverler keyifli ve heyecan katsayısı yüksek bir karşılaşma izledi. Futbol temaşası olmasa bile son dakikaya kadar büyük heyecan yaşandı.
 
RIDVAN DİLMEN: Bazen deplasmanlarda skoru korumak için profesyonelce yerlede yatmalar olabilir. Bunun sonucunda da 6 dakika uzatma verildi ve Fenerbahçe'nin galibiyet golü de ilave sürenin sonunda geldi.
 
GÜNTEKİN ONAY: Orta sahada iki defansif özellikli oyuncu Mehmet Topal ve Josef de Souza Souza ile oynayarak Fenerbahçe az pozisyon veriyor. İlerideki dört tamamen ofansif özellikli oyuncu nedeniyle bu bir vazgeçiştir. Topal ve Souza'dan biri oynamazsa Fenerbahçe kalesinde çok pozisyon görebilir.
 
RIDVAN DİLMEN: Ozan Tufan, Mehmet Topal ve Souza'nın alternatifi olabilir.
 
RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin hakim olduğu heyecanlı bir maç oldu ama kaliteli bir maç olmadı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Ben Fenerbahçe'nin direkt 4-3-3 oynamasından ya da 4-2-3-1 oynamasından yanayım. Bir tane santrfordan vazgeçilebilir.
 
RIDVAN DİLMEN: Mehmet Topal iler birlikte oynarken Souza'dan daha fazla hücuma katkı bekleniyor ama öyle bir özelliği yok.
 
RIDVAN DİLMEN: Çok sert maçlar başlayacak, Fenerbahçe çift forvet oynayacaksa santrfor alması şart. Sow'dan gelen parayı bu transfer için ayırmışlardır diye düşünüyorum.
 
GÜNTEKİN ONAY: Trabzonspor'un yeni transferi Marko Marin çok etkili oynadı. Cardozo, kalitesine yakışır bir gol attı. Ancak Trabzonspor bu güçlü kadrosuna rağmen Akhisar'ı yenemedi. Bir de penaltı kaçırdılar ama o penaltı kararı bence doğru değildi.
 
RIDVAN DİLMEN: 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. A Milli Takımımıza başarılar dileriz.

NTVSpor