Real Madrid alay konusu oldu

Real Madrid alay konusu oldu
Güncelleme:

Real Madrid'in bürokratik hatadan gerçekleştiremediği kaleci De Gea transferi, İspanyol spor basınında ve sosyal medyada alay konusu haline geldi.

Real Madrid'in kaleci David De Gea'yı kadrosuna katmak  için Manchester United Kulübü ile anlaşmasına rağmen sözleşmenin Profesyonel  Futbol Ligi (LFP) kurumuna geç ulaştırılmasından dolayı gerçekleştirilemeyen  transfer İspanya'da alay konusu yapıldı.
 
Marca gazetesi, De Gea'nın bir maç sonunda sahada sırtüstü uzanmış  üzgün bir fotoğrafını manşetinde kullanarak, "Komedi" başlığını attı. Son  dakikaya bırakılan ve bürokratik bir hatadan dolayı gerçekleştirilemeyen  transferin iki mağdurunun kaleciler David De Gea ve Keylor Navas olduğunu yazan  Marca, her iki futbolcunun da "yaralı ve çökmüş" durumda olduğunu savundu.
 
Real Madrid'e geleceğini düşünerek Manchester United'da teknik  direktör Louis van Gaal ile tartışan ve bu sezonki lig maçlarında şimdiye kadar  forma şansı bulamayan De Gea'nın Hollandalı teknik adam ile bir an önce arasını  düzeltmek zorunda kaldığı yorumu yapıldı. Manchester United'a gitmesi gereken ama  aynı bürokratik sorundan dolayı transferi gerçekleştirilemeyen kaleci Keylor  Navas'ın da "Real Madrid'den gönderilmek istenen kaleci olarak kendisini gördüğü  ve moralinin çok bozuk olduğu" ileri sürüldü.
 
Gazete, transferin gerçekleştirilememesinde yaşananları "gerçek dışı"  olarak yorumlayarak, "Madrid ve Manchester kulüpleri, korkunç bir müzakereyi  ellerine yüzlerine bulaştırdı ve De Gea ile Navas'ın transferleri başarısızlıkla  sonuçlandı" ifadesini kullandı.
 
Barcelona Kulübü'ne yakınlığıyla bilinen El Mundo Deportivo gazetesi,  Real Madrid Kulübü'ne atıf yaparak "Beyaz komedi" başlığını attı. "De Gea öğleden  sonra Real Madridli, akşam ise tekrar Manchester Unitedlı oldu" diye yazan  gazete, Manchester United'a gitmeye ikna edilen kaleci Navas'ın da valizini  hazırlamasına rağmen Madrid'de kaldığını belirtti.
 
As gazetesi de transferin gerçekleşmemesinden dolayı Real Madrid  Kulübü Başkanı Florentino Perez'i eleştirdi. El Mundo gazetesi ise "De Gea'nın Real Madrid'e transferi bir korku  filminin sonu gibi beklenmedik bir şekilde bitti. Neredeyse tüm olanlar gerçek  dışı" diye yazdı.
 
Öte yandan Real Madrid'in bürokratik hata sonucu De Gea'yı transfer  edememesi, İspanya'da sosyal medyada da gündem maddesi oldu. Real Madrid ile  dalga geçilen çok sayıda mesaj ve caps kullanıldı.
 
LFP yöneticileri, De Gea'nın sözleşmesinin gece yarısından sonra saat  00.28'de kendilerine ulaştığını ve bu yüzden kabul edilmediğini açıklarken, Real  Madrid Kulübü ise transfer döneminin kapanmasından 1 dakika önce, saat 23.59'da  sözleşmenin gönderildiğini öne sürdü.
 
Bu arada İspanyol basını, transferin gerçekleşmemesine neden olan  olayla ilgili toplanan Real Madrid Kulüp yönetiminin hiçbir itirazda bulunmama  kararı aldığını duyurdu.