Rahvan at yarışları nefes kesti

Rahvan at yarışları nefes kesti
Güncelleme:

Türkiye’nin değişik illerinden gelen rahvan atlar birinci gelebilmek için zorlu etapta koştu.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, geleneksel olarak düzenlenen rahvan at yarışlarında Türkiye’nin değişik illerinden gelen rahvan atlar birinci gelebilmek için zorlu etapta koştu. Yağış nedeniyle çamurla kaplanan pistte iki jokey ayağı kayan atlarından düştü.

Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü tarafından Soğla bölgesinde gerçekleştirilen at yarışları yaklaşık iki saat devam eden yağmurun durmasının ardından başladı. Çamurla kaplanan pistte deste, küçük ve büyük orta, baş altı, baş kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Arap ve İngiliz atları da yarışma sonunda gösteri koşularında ter döktü. Rahvan at yarışlarında, üç atın yarıştığı baş kategorisinde birincilik ipini Konya bölgesinden Mustafa Küçükmeral göğüsledi. İkinciliği yine aynı bölgeden Muammer Pırlanta elde ederken, çamurlu zeminde ayağı kayan atından düşerek koşuyu tamamlayamayan Kütahya bölgesinden jokey İsmail Dönmez ise üçüncü olarak anons edildi.
Müsabakaların son bölümünde ise İngiliz ve Arap atları boy gösterdi. Arap atlarının koşusunda Emirdağ isimli atıyla koşan Kadir Asan, yarış esnasında çamurlu zemin nedeniyle atının ayağının kayması sonucu üzerinden düştü. Yarışlarda atlarından düşen her iki jokey de yaşadıkları kazaları şans eseri yara almadan atlattı. Rahvan at yarışlarının tamamlanmasının ardından dereceye giren jokeylere madalya, kupa ve ikramiye ödülleri Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Geleneksel Kızak ve Atlı Kızaktan Sorumlu Asbaşkanı Ünal Genç, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Genel Sekreteri Halit Keleş, Konya Rahvan At Yarışları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü Başkanı Ali Peksemerci, Türkiye Rahvan At Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Poyraz, Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü Başkanı Murat Sezer ve diğer katılımcılar tarafından verildi.