Quaresma için karar verildi

Quaresma için karar verildi

Beşiktaş Yönetimi, Ricardo Quaresma için gelen tüm teklifleri geri çevirdi.

Sezon başında 2. kez Beşiktaş’a imza atarak siyah-beyazlı taraftarlarla yeniden bütünleşen Ricardo Quaresma son dönemde oynadığı futbolla hem yönetimi hem de teknik heyeti memnun etti.

Ligin ilk haftalarına göre bireysel futbolu bir kenara bırakan ve daha çok takım için ter dökmeye başlayanPortekizli yıldız için gelen transfer teklifleri geri çevrilirken, bundan sonra kapıyı çalacak kulüplere de olumsuz yanıt verileceği öğrenildi.

Sporting ile İstanbul’da oynanan maç öncesinde Portekiz kulübünden resmi teklif alan Beşiktaş Yönetimi, Quaresma’nın yükselen formu nedeniyle, bu öneriyi kibarca reddetmişti. Portekiz kulübünün bu transferde ısrarcı olduğu ancak Teknik Direktör Şenol Güneş’in“Giderek gerçek formuna kavuşuyor. Takımın bir parçası oldu. Böyle oynadığı sürece gönderilmesini istemem. Beşiktaş için elinden geleni yapmaya çalışıyor” raporu üzerine konunun tamamen kapatıldığı bildirildi.

Taraftar çekincesi

Milliyet'in haberine göre; Teknik heyetin yanı sıra, yönetimin de takdirini toplayan Ricardo Quaresma için yöneticilerin büyük çoğunluğunun, “Quaresma bu şekilde oynarsa Fransa 2016’ya kesin gider. Onun için gelen teklifleri sezon sonuna bırakalım. İyi oynadığı bir dönemde devre arasında satarsak, taraftar da tepki gösterir. Bizler de onun Beşiktaş forması altında şampiyonluk yaşamasını isteriz” ifadelerini kullandıkları ortaya çıktı.

10 maçta forma giydi

Beşiktaşlı Ricardo Quaresma Spor Toto Süper Lig’de 10 maçta forma giyerken 549 dakika süre aldı. Rakip ağlara 3 gol gönderen tecrübeli oyuncu 1 de asist yaptı. Portekizli oyuncu, Avrupa Ligi’nde ise 5 müsabakada 329 dakika görev yaptı. Üç karşılaşmaya ise ilk on birde başlayan siyah-beyazlı futbolcu 1 gol, 1 asistlik bir performans ortaya koydu.