''Quaresma artık yıldız değil''

''Quaresma artık yıldız değil''

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev karşısında yarın vereceği kritik sınav öncesi Ukrayna temsilcisinin teknik direktörü Sergey Rebrov konuştu.

Rebrov, Quaresma ile ilgili olarak "Beşiktaş'ın yıldız oyuncuları olduğunu söylemek güç. Quaresma birkaç yıl önce yıldız olarak gösterilebilirdi. Aboubakar'la Porto'da da karşılaşmıştık" dedi.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Dinamo Kiev karşısında yarın vereceği kritik sınav öncesi Ukrayna temsilcisinin teknik direktörü Sergey Rebrov, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.
 
Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği Başkan Vekili Ahmet Oğuz ile bir araya geldiği yemekte soruları yanıtlayan Rebrov, Şampiyonlar Ligi'nde bu sene ilk galibiyetlerini Beşiktaş'a karşı almak istediklerini, motivasyonlarının üst seviyede olduğunu söyledi.
 
Ukraynalı teknik adamın açıklamaları şöyle:
 
"UEFA Şampiyonlar Ligi'nde her maç üst düzeyde geçer. Futbolcular bunun bilincinde. Bu maçta da bir fark olmayacak. Son maçımız olması önemli değil. Evimizde kazanmak için oynayacağız. Güzel bir maç olmasını diliyorum.
 
"TÜRKİYE'DE OYNAMAKLA KİEV'DE OYNAMAK ARASINDA BÜYÜK FARK VAR"

 
Türk takımlarıyla oynamak her zaman için zordur. Stada gelecek Türk taraftarların da ciddi desteği olacaktır. Türkiye'de oynamakla Kiev'de oynamak arasında büyük fark var. Bizim taraftarlarımızın da desteği olacak. 
 
Beşiktaş, Türkiye'nin en büyük üç takımından biri. Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmeleri de zaten üst düzey bir takım olduklarının göstergesi. Sakat oyuncuları olsa da bu kesinlikle onların gücünü azaltmıyor. Tarihi bir adım atma şansları var ve bu onlar için ekstra motivasyon yaratacaktır. Beşiktaşlı futbolcuların tüm güçlerini sahaya yansıtacaklarına eminim.
 
"BEŞİKTAŞ'IN AMBLEMİ YETER"
 
Beşiktaş güçlü bir takım. Beşiktaş'ın amblemi, oyuncuların maksimumlarıyla oynamalarını sağlıyor. Şampiyonlar Ligi'nde kader maçına çıkma seviyesine kadar geldilerse, bu onların üst düzey bir takım olduklarını gösteriyor. Benfica karşısında oyunu 3-0'dan 3-3'e getirdiler, Napoli'yi mağlup etmeyi başardılar. 
 
"QUARESMA ARTIK YILDIZ DEĞİL"
 
Beşiktaş'ın yıldız oyuncuları olduğunu söylemek güç. Quaresma birkaç yıl önce yıldız olarak gösterilebilirdi. Aboubakar'la Porto'da da karşılaşmıştık. Güçlü bir forvet. Cenk Tosun da iyi bir oyuncu, Türk Milli Takımı'nın forveti.
 
"GRUPTA HAK ETTİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ"
 
Grupta son sırada olmayı hak etmediğimizi düşünüyorum. İki takımın güçleri eşit. Önceki maçlarda elimizden kaçırdığımız fırsatlardan Beşiktaş karşısında yararlanacağımızı umuyorum. Beşiktaş'ın yenilmezliğine son verebiliriz. Şampiyonlar Ligi'nde henüz galibiyetimizin olmaması futbolcularımız için motivasyon yaratıyor. Oyuncularımızın, bizim daha iyisini hak ettiğimizin farkında olduklarını düşünüyorum. Hangi pozisyonda olursak olalım, Avrupa kupalarında ülkemizi temsil ediyoruz, ülkemizin onuru için oynuyoruz. Her futbolcu bunun bilincinde olmalı.
 
"SOĞUK HAVA BEŞİKTAŞ'I ETKİLEMEZ"
 
Havanın soğuk olmasının Beşiktaşlı futbolcuları olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Ben Türkiye'de oynarken İstanbul'da hava zaman zaman çok soğuk oluyordu. Beşiktaşlı futbolcuların soğuğa alışkın olduklarını düşünüyorum. Böyle tarihi bir maçta -1, -2 derecenin onların oyunlarını etkileyeceğini zannetmiyorum.
 
"UKRAYNALI TARAFTARLAR SKOR ODAKLI"

 
Ukraynalı taraftarlar, takımları kazanırken stada gelmeyi seviyorlar. Takımın kazanamadığı zamanlarda memnuniyetsizliklerini yansıtıyorlar. Taraftarlarımızın stada gelerek bizi destekleyeceklerini umuyorum. Bize olduğu kadar onlara da sorumluluk düşüyor.
 
"ŞENOL GÜNEŞ SAYGI DUYULACAK BİR HOCA"
 
Şenol Güneş'in nasıl bir teknik direktör olduğunu değerlendirmek için, elde ettiği sonuçlara bakmak lazım. Çalıştırdığı takım geçen sene Türkiye şampiyonu oldu, bu sene Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansına sahip. Bunlar tabii ki teknik direktörün ve takımın üst düzey çalışmalarıyla mümkün. 3-0 yenik durumdayken maçı kurtarmak gerçekten çok önemli. Onun teknik direktörlüğüne ancak saygı duyabilirim."