PTT 1. Lig'in penaltı dosyası

PTT 1. Lig'in penaltı dosyası

PTT 1. Lig'de 2014-2015 sezonunda hakemler 103 penaltı kararı verirken, bunlardan 77'si golle sonuçlandı.

Toplam 103 penaltı kararının verildiği ligde takımlar bunlardan 26'sını değerlendiremedi. Osmanlıspor kazandığı 11 penaltı vuruşundan 10'unu gole çevirdi.

PTT 1. Lig'de 2014-2015 sezonunda hakemler  103 penaltı kararı verirken, bunlardan 77'si golle sonuçlandı. PTT 1. Lig'de 18 takım lehine 103 penaltı kararının çıktığı 2014-2015  sezonunda, futbolcular 26 penaltı atışını gole çeviremedi.
 
Lehine en fazla penaltı kararı verilen takım Osmanlıspor, kazandığı 11  vuruştan 10'unu golle sonuçlandırdı. Başkent temsilcisinin ardından en çok  penaltı vuruşu kazanan ekipler 9 penaltıyla Elazığspor, 8'er penaltıyla Albimo  Alanyaspor, Altınordu ve Şanlıurfaspor oldu.
 
Bucaspor aleyhine 12 penaltı kararı 
 
Bucaspor'un aleyhine 12 penaltı kararı verilirken, bunlardan 7'si gol  oldu. PTT 1. Lig'de Adanaspor'un rakipleri 11, Manisaspor'un rakipleri ise  10 kez beyaz noktanın başına geldi.
 
Penaltıdan en fazla gol bulan ekip Osmanlıspor 
 
Penaltıdan en fazla golü Osmanlıspor (10) bulurken, başkent ekibini  Elazığspor (8) ile Altınordu (6) takip etti.
 
Orduspor'un penaltıdan sadece 1 gol bulduğu ligde Boluspor ise  penaltıdan 2 kez gol sevinci yaşadı.
 
Penaltı kaçıranlar 
 
Şanlıurfaspor'un 5 penaltı atışından faydalanamadığı ligde, Orduspor  dört, Antalyaspor ile Albimo Alanyaspor üç, Altınordu, Adanaspor, Bucaspor ile  Giresunspor iki, Elazığspor, Osmanlıspor ve Samsunspor ise birer penaltı vuruşunu  değerlendiremedi.
 
Albimo Alanyaspor'dan Ayite, Antalyasporlu Emrah Başsan ve  Şanlıurfasporlu Tello ise ikişer kez penaltı atışında gol sevinci yaşayamadı.
 
Penaltı kaçıran futbolcular şunlar:
 
Murat Yılmaz, Tiago (Adanaspor), Ayite (2), Timuçin Aşçıgil (Albimo  Alanyaspor), Erman Kılıç, Kerim Avcı, Yusuf Akyel (Altınordu), Emrah Başsan (2)  (Antalyaspor), Erkan Taşkıran, İskender Alın (Bucaspor), Abdulaziz Solmaz, Ergün  Çakır (Giresunspor), Cangele (Elazığspor), Landel, Ümit Tütünci, Furkan Mızrak,  Özgen Erdem (Orduspor), Bilal Aziz (Osmanlıspor), Mbilla (Samsunspor), Tello (2),  Abdulkadir Özgen, Volkan Okumak, Kenan Karışık (Şanlıurfaspor).