PSG'de karar verildi ! Blanc

PSG'de karar verildi ! Blanc

PSG başkanı Nasır el-Halifi, teknik direktör Laurent Blanc'ın gelecek sezon da görevine devam edeceğini söyledi.

El-Halifi, PSG'nin Lille'i Stade de France'da 2-1 yenerek Fransa Lig  Kupası'nı kaldırması sonrası açıklamalarda bulundu. Katarlı yönetici, "Blanc'ın  kontratı 2 yıl uzatıldı. Bizimle gelecek sezon da kalacak." ifadelerini kullandı.
 
PSG'nin, Chelsea'nin görevine son verdiği 17 Aralık 2015'ten bu yana  ismi, birçok ekiple anılan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile  ilgilendiği yönünde haberler sıkça kamuoyuna yansıyordu.
 
Kulübün 10 kupayla en çok kupa kaldıran teknik direktörü olan Blanc,  PSG'nin bu yıl da ligde rakiplerinin uzak ara önünde şampiyonluğu  garantilemesinin ardından kulübe üst üste 3. lig kupası şampiyonluğunu  kazandırdı.
 
Diğer taraftan Manchester City karşısında oynadığı maçlar sonucu iki  hafta önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenen PSG, üst üste dördüncü kez çeyrek  finali geçemedi.
 
Kupa kralı PSG

 
Lig Kupası'nı kaldırmasının ardından, 45. yılını kutlayan PSG, 29.  kupasını alarak Fransa futbolunun en çok kupa kazanan takımı oldu.
 
PSG böylece, 117 yıl önce kurulan ve 28 kupa kazanan Marsilya'yı  geride bıraktı.
 
Kulüp başkanı el-Halifi ise 2011'de kulübün başına geçmesinden bu yana  11 kupa kazanarak kendisinden önce 8 kupa gören Michel Denisot'un önünde yer  alıyor.
 
PSG, 21 Mayıs 2016'da oynanacak Fransa Kupası maçında 30. kupa için  Marsilya ile karşılaşacak. Final maçını Marsilya kazanırsa iki takımın kupa  sayısı eşitlenecek.