Premier Lig'in sürprizi Leicester City

Premier Lig'in sürprizi Leicester City
Güncelleme:

Leicester City, Manchester United, Manchester City ve Arsenal gibi büyük bütçeli takımları geride bırakmayı başardı.

İngiltere Premier Lig'de geçen yıl son haftalardaki performansıyla kümede kalabilen Leicester City, bu sezon 13 haftada topladığı 28 puanla zirvede yer aldı.

Geçen sezon 10 yıllık aranın ardından tekrar Premier Lig'e yükselen  Leicester City, bu sezon 13 karşılaşmada 8 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Tek  yenilgisini ise evinde Arsenal karşısında 5-2'lik skorla yaşadı.
 
Leicester City, bu performansıyla Manchester United, Manchester City  ve Arsenal gibi büyük bütçeli takımları geride bırakmayı başardı.
 
Premier Lig'in en golcüsü
 
Leicester City, 13 haftalık periyotta rakip filelere gönderdiği 28  golle Premier Lig'in en çok gol atan takımı oldu.
 
Jamie Vardy (13), Riyad Mahrez (8), Joe Dodoo (4), Shinji Okazaki (2)  attıkları gollerle takımın yükünü çekti.
 
Mavi-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda kalesinde 20 gol gördü.
 
Taylandlılar atağa kaldırdı
 
Asya Futbol Yatırımlarına (AFI) bağlı Taylandlı King Power Grubu  tarafından 2010 yılında satın alınan Leicester City, bu tarihten sonra yükselişe  geçti.
 
Sezon öncesi takımın başına İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri'yi  getiren İngiliz ekibi, Napoli'den Gökhan İnler, Caen'den N'Golo Kante,  Atalanta'dan Yohan Benalouane, Stoke City'den Robert Huth, Mainz 05'ten Shinji  Okazaki ve Schalke 04'ten Christian Fuchs'u bünyesine katarak 38 milyon avroluk  bonservis bedeli ödedi.
 
Takımın kozu Vardy
 
Bu sezon Premier Lig'in en formda forvetlerinden Jamie Vardy,  sergilediği performansla göze çarptı.
 
Gol krallığında zirvede yer alan Vardy, son olarak takımının 3-0 galip  geldiği Newcastle United karşılaşmasını da boş geçmedi ve 10 maç üst üste gol  atarak Hollandalı Ruud Van Nistelrooy'un rekorunu egale etti.
 
İngiltere'nin alt lig takımlarından Fleetwood Town'dan 2012'de  transfer edilen 28 yaşındaki oyuncu, bu sezon forma giydiği 13 karşılaşmada 13  gol kaydetti. Vardy, bu sezonki performansıyla ilk kez İngiltere Milli Takımı'na  çağrıldı ve 4 karşılaşmada görev yaptı.
 
Zorlu fikstür bekliyor
 
Son 4 maçından galip ayrılan Leicester City'yi gelecek haftalarda  zorlu bir fikstür bekliyor.
 
Mavi-beyazlılar, ligin 14. haftasında 28 Kasım Cumartesi günü en yakın  takipçisi Manchester United'ı konuk edecek.

Ranieri'nin öğrencileri daha sonra sırasıyla Swansea City, Chelsea,  Everton, Liverpool ve Manchester City maçlarıyla ligin ilk yarısını tamamlayacak.