Prandelli'nin tazminatı dudak uçuklatıyor !

Prandelli'nin tazminatı dudak uçuklatıyor !

Galatasaray'da istifa etmeyeceğini açıklayan teknik direktör Cesare Prandelli'nin tazminatı dudak uçuklatıyor.

Cesare Prandelli her ne kadar 'sözleşmemde tazminat yok' dese de gerçek böyle değil. 7 Temmuz'da Galatasaray'da işbaşı yapan İtalyan teknik adam, sarı kırmızılı kulüpten 7 milyon Euro (20 milyon TL) almaya hak kazandı.

Şampiyonlar ligi'nde alınan kötü sonuçlara dün de 2-0'lık Anderlecht yenilgisini ekleyen Galatasaray'da istifa etmeyeceğini açıklayan teknik direktör Cesare Prandelli'nin tazminatı dudak uçuklatıyor. İtalyan teknik adamın kendisi her ne kadar tazminatı olmadığını söylese de gerçek böyle değil...
Sarı kırmızılı yöneticilerin gelecek sezon için takımda düşünmediği İtalyan teknik adama ödenecek miktar 7 milyon Euro'yu (yaklaşık 20 milyon TL) buluyor.

PRANDELLI FIFA'YA BAŞVURURSA İŞLER İYİCE KARIŞIR

Prandelli sarı kırmızılı takıma senelik 2.3 milyon Euro’dan 2 yıllık imza atmıştı. Şu ana kadar 1.3 milyon Euro ödeme yapan G.Saray yönetimi, İtalyan teknik adamın anlaşmaya yanaşmaması halinde 3.3 milyon Euro daha verecek. Ancak kulüpten çıkacak para bununla bitmeyecek.
FIFA kuralları gereği, Prandelli sözleşmede vaadedilen primlere de hak kazanıyor.

Prandelli’ye, elenildiği için Avrupa kupalarından bir ödeme yapılmayacak.

Fakat Prandelli'nin kontratında lig ve kupa şampiyonluğu için 1.2 milyon Euro ödeme maddesi bulunuyor. Kovulması halinde olay FIFA'ya taşınırsa, Cesare Prandelli'nin bu rakamları da alma hakkı bulunuyor. Üstelik yardımcılarının da kalan alacaklarının ödenmesiyle İtalyan teknik adamın kovulmasının maliyeti 7 milyon Euro'yu buluyor.

Hürriyet