Prandelli'nin hızlı çöküşü !

Prandelli'nin hızlı çöküşü !

Cesare Prandelli, Haziran-Kasım ayları arasındaki 6 aylık süreçte adeta tepetaklak oldu...

Galatasaray ile yollarını ayıran İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli, Haziran-Kasım ayları arasındaki 6 aylık süreçte adeta tepetaklak oldu. Tecrübeli teknik adam, kariyerinin en başarısız dönemine imza attı.

EURO 2012’de İtalya’ya final oynatarak Avrupa’nın gündemine oturan Prandelli, o tarihten itibaren 2014 Dünya Kupası’nın favorisi haline geldi. Gök mavilerle Brezilya’daki turnuvaya sükseli başlayan ve İngiltere’yi 2-1 deviren Prandelli, son 2 maçta Kosta Rika ve Uruguay’a mağlup olarak gruptan çıkma şansını kaçırıp hayal kırıklığı yaratmıştı. Turnuvaya erken veda eden 57 yaşındaki teknik adam milli takım defterini kapattı.

Ardından İtalya dışında ilk kez Avrupa’ya açılan Prandelli, Galatasaray ile önce TFF Süper Kupası finalinde Fenerbahçe’ye kaybetti. 2 yıllık final üstünlüğünü ezeli rakibi karşısında yitiren İtalyan çalıştırıcı, son 2 yılda Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve ikinci tur oynayan takımını 5 haftada sonunda 1 puanda tutarak tarihin en kötü derecesini tecrübe etti.

Prandelli, 5 ay içerisinde önce İtalya Milli Takımı sonra da Galatasaray defterini kapamak zorunda kaldı.