Prandelli hastalandı o konuştu

Prandelli hastalandı o konuştu

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin yardımcısı Gabriele Pin, Borissia Dortmund maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Gabriele Pin, Borussia Dortmund karşısında çok önemli bir maça çıkacaklarını söyledi.

Galatasaray'ın yarın Borussia Dortmund ile yapacağı Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına, grip olan teknik direktör Cesare Prandelli yerine yardımcı antrenör Gabriele Pin katıldı. Çok önemli bir maça çıkacaklarını belirten Pin, "Her Şampiyonlar Ligi maçı çok önemli. Sadece Türkiyie'de değil, Avrupa'da da izlenen bir maç olacak. Ligde çok önemli bir galibiyetle geliyoruz. Bu galibiyet bizi moral ve özgüven olarak üst düzeye çıkardı. Üstüne koyarak gelişmek istiyoruz. Yarın da umarım bizim için iyi gider. Borussia Dortmund çok önemli bir takım. Borussia Dortmund gibi bir takımla karşılaşmak, Avrupa'da son 2-3 senedir başarılar kazanan takıma karşı oynamak çok önemli. Borussia Dortmund, rakibine bile prestij veren bir takım. Biz kendi maçımızı oynamak istiyoruz. Yarınki maç umarım bizim için iyi olur" diye konuştu.

Arsenal maçının kendileri için çok önemli ders olduğunu vurgulayan Pin, şöyle devam etti:

"Çünkü bir şeyler öğrendik. Bir takımda sistem önemli olabilir, ama daha önemli olan şey takımın mantalitesi. Diğer liglerde taktiksel anlamda daha iyi teknik direktörler görebilirsiniz, ama bu demek olmuyor ki burada da gelişme olmayacak. Hergün daha da birbirini tanıyan bir gruba sahibiz. Üstüne kata kata gelişmeleri izleyeceğiz."

Son maçlarda sistem değişikliklerine gittiklerini ifade eden teknik direktörü Gabriele Pin, "Son maçlarda birden fazla sistem denedik. Fenerbahçe 10 kişi kaldığında 4-3-2-1'deyken bu sistemi denedik. Son iki kullandığımız sistemi denemeye devam etmeyi düşünüyoruz. Takıma denge getirdi ve bizim oyuncular da bu sisteme alıştı. Sistemimiz maçtan maça değişebilir" şeklinde konuştu.