Prandelli Fenerbahçe'yi kilitleyecek !

Prandelli Fenerbahçe'yi kilitleyecek !

Prandelli, Süper Kupa maçıyla yatıp kalkıyor.

Öncelikle rakibini durdurmayı planlayan İtalyan hoca, 25 Ağustos'ta oynanacak karşılaşmaya geride 3 stoper, ileride ise tek forvet Burak'la çıkacak. Semih kritik rol oynayacak. Kanatlar, rakibe ileride basmaya başlayacak..

Fotomaç Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe maçına özel olarak hazırlanıyor. Geçen sezonki maçları izleyen ve mevcut defans kurgusu ile lige girmeleri durumunda oldukça sıkıntı yaşayacaklarına inanan deneyimli çalıştırıcı, takımına, İtalyanların ünlü katenaçyo'sunu çalıştırıyor. Defansın göbeğinde birisi süpürücü olmak üzere 3 stoper ve tek forvetle oynanan bu oyun için Cesare Prandelli özellikle basketboldan örnekler veriyor. Türkçe çevirisi 'asma kilit' olan bu sistemi Prandelli oyuncularına sık sık şemalarla anlatıyor.

TRANSFERLERE BAĞLI 
Sol ve sağ kanat oyuncularını orta sahanın ortasına doğu çeken ve rakibe ileride basmalarını isteyen Prandelli, süpürücü olarak kullanmak istediği Semih ile de özel olarak ilgileniyor ve bu sistemde kendisinin kritik rolü olacağını ezberletiyor. İtalyan hoca, Fenerbahçe maçına kadar istediği transferler yapılmazsa, 25 Ağustos Pazartesi günü oynanacak maçta bu sistemi kullanacak. Ezeli rakibine 'asma kilit' vurarak durduracak, ardından da Sneijder, Selçuk, Melo, Amrabat ve Bruma gibi kozlarını kullanarak gole ulaşmaya çalışacak.

DENEMELER BAŞLIYOR 
Galatasaray'ın Avusturya Bölgesel Ligi takımı Vorwarts Steyr'dan bile gol yemesi Prandelli'yi katenaçyo sistemine iterken Rapid Wien ile oynanan ve 3-1 kaybedilen karşılaşmanın ardından kesin kararını verdiği kaydedildi. Dünkü çalışmada katenaçyo'nun taktik varyasyonları üzerinde duran sarı-kırmızılı çalıştırıcı, arka arkaya tekrarlar yaparken, istedikleri olmayınca da oyuncularını uyardı. Prandelli, bugün saat 18.00'de Honved oynanacak hazırlık karşılaşmasından itibaren katenaçyo'yu uygulatmaya başlayacak.

Fotomaç