Pota'da başkan seçiliyor

Pota'da başkan seçiliyor

Basketbolda bugün seçim heyecanı yaşanacak.

Basketbol Federasyonu, bugün Ankara Hilton Otel’de düzenlenecek Olağanüstü Genel Kurul’da yeni başkanını seçecek. Saat 11.00’de başlayacak genel kurulda, 187 delege oy kullanacak.

FIBA Avrupa Başkanı seçilen Turgay Demirel’in istifası ile 23 yıl sonra başkanı değişen Basketbol Federasyonu, vekaleten başkanlık koltuğuna oturan asbaşkan ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay ile Lutfi Arıboğan potanın yeni patronu olmak için çalışacak. Başkan seçilen isim 2016 yılı sonunda yapılacak Olağan Genel Kurul’a kadar Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunacak.

Başkan adaylarından Harun Erdenay, Turgay Demirel’in devamı olacağı yönündeki eleştirileri yanıtlayarak, kesinlikle böyle bir şeyin yaşanmayacağını, basketbolun her kademesinde görev yapan ve uzun yıllardır yöneticilik tecrübesine sahip birisi olarak adaylığını açıkladığını ve küskünlükleri de bitirerek Türk Basketbolu’nu çok daha ilerilere taşımak istediğini söyledi.

Arıboğan ise basketbol yönetiminde kulüplerin dışarıda bırakıldığını ve göreve gelmesi durumunda onların karar mekanizması olacağını, basketbolu bir aile gibi yöneterek çok daha güzel günler yaşayacaklarını ifade etti.