Pondexter resmen Beşiktaş'ta

Pondexter resmen Beşiktaş'ta
Güncelleme:

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Amerikalı guard Cappie Pondexter'la 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, eski Fenerbahçeli Cappie Pondexter'ı kadrosuna kattı. 
 
Yeni sezon öncesi transferler çalışmaları devam eden Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, daha önce Fenerbahçe'de de forma giyen 32 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyuncu Cappie Pondexter'ı kadrosuna kattı.
 
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yıldız oyuncu ile 1 yıllık anlaşmaya varıldığı belirtildi.
 
Resmi siteden yapılan açıklama şöyle;
 
"Kadın Basketbol Takımımız, yıldız basketbolcu Cappie Pondexter'ı kadrosuna kattı.
 
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Kadın Basketbol Takımımız, 175 cm boyundaki Birleşik Amerikalı guard Cappie Pondexter ile 1 yıllık sözleşme imzalayarak kadrosunu güçlendirdi. 
 
Cappie Pondexter kimdir?
7 Ocak 1983 California doğumlu olan Cappie Pondexter, 175 cm boyundadır. Skorer guard olarak görev alan yıldız basketbolcu, 2006 yılında Rutgers Koleji'nden mezun olduktan sonra aynı yıl Phoenix Mercury tarafından 2. sıradan draft edildi. İlk sezonunda, WNBA Batı Konferansı All-Star takımında yer alan Birleşik Amerikalı basketbolcu, 2007 yılında 22 sayı ortalamayla oynayarak Mercury'nin şampiyonluğunda önemli katkıda bulundu. Cappie Pondexter, bu performansıyla 2007 WNBA final serisinin en değerli oyuncusu seçilmeyi başardı. Cappie Pondexter, ilk Avrupa serüvenine ülkemizde Fenerbahçe forması giyerek başladı. 2 sezon Fenerbahçe'de oynayan ve bu sürede kazanılan başarılarda gösterdiği performans ile beğenileri kazanan deneyimli oyuncu 2008-09 sezonunda Rusya'nın Ekaterinburg takımına transfer oldu. Rusya'da da başarılı performansını sürdüren Cappie Pondexter, 2009-10 sezonunda şampiyonluk kupasının ve 3 sezon arka arkaya Rusya Kupası'nın kazanılmasında önemli rol oynadı. 2011-12 sezonu ortasında tekrar Türkiye'ye gelerek 2013-14 sezonu sonuna kadar Fenerbahçe'de görev alan Cappie Pondexter, 2014-15 sezonu için Dandenong Rangers (Avustralya) takımıyla anlaştı. Burada 23 maça çıkan yıldız basketbolcu; 17 sayı, 5.5 ribaund ve 4 asist ortalamarıyla süre aldı. Şu anda WNBA'de Chicago forması giyen ve 16 maçta 16.4 sayı, 3.5 ribaund ve 2.4 asist ortalamalarıyla başarılı bir şekilde süre alan Cappie Pondexter, 2015-16 sezonu başında Beşiktaşımızla 1 yıllık sözleşme imzalamıştır."