Podolski'ye Sneijder tarifesi

Podolski'ye Sneijder tarifesi

Galatasaray, Podolski için Wenger’in kararını beklerken, oyuncuyla yapılan anlaşma konusunda ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Alman futbolcuyu ikna edebilmek için her yolu deneyen Cim-Bom, bonuslarla birlikte 4.5 milyon euro vermeyi kabul etti. Sarı-kırmızılılarda en çok kazanan oyuncu olarak görünen Sneijder’a da imza parasıyla birlikte yıllık 4.5 milyon euro ödeniyor

Galatasaray, Lukas Podolski için Arsene Wenger’in kararını beklerken, oyuncuyla yapılan anlaşma konusunda ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Cim-Bom’un, Alman yıldıza, Sneijder’da olduğu gibi 4.5 milyon euroyu vermeyi kabul ettiği belirtildi.

Sarı-kırmızılıların Arsenal ile yaptığı uzun pazarlıklar sonunda bonservisin 2.5 milyon euroya kadar inmesini sağladı. Pazarlık masasına Galatasaray’ın 2, İngilizlerin ise 5 milyon euro ile oturduğu ama daha sonra kıran karana süren pazarlıkta rakamın 2.5 milyon euroya kadar indiği ve tarafların anlaştığı belirlendi.

Arsenal karşısında istediğini alan Galatasaray, Podolski’ye ise adeta bir servet ödeyecek. Arsenal’de yıllık 3 milyon 250 bin euro kazanan Alman yıldızın, Galatasaray’a bu rakama gelmeyi kabul ettiği ama bonuslarla beraber kazancının 4.5 milyon euroyu bulacağı dile getirildi.

29 milyon lira

3 yıllık anlaşmaya varılan Podolski’nin toplamda alacağı garanti rakam 9 milyon 750 bin euro (Yaklaşık 29 milyon lira) olacak. Maç başı ve diğer bonuslarla beraber Podolski’nin 3 senede 13.5 milyon euroya yakın bir gelir elde edebileceği belirtildi.

Galatasaray’da en çok kazanan isim olarak gösterilen Sneijder da yıllık 4.5 milyon euro kazanıyor. İmza parası olarak 1.3, garanti para olarak da 3.2 milyon euro alan Hollandalı yıldıza, Podolski de eşlik etmiş olacak.

Podolski’den Türkçe mesaj

Antalya’da tatil yapan Lukas Podolski, kahvaltıdan bir fotoğrafını koydu, Türkçe bir mesaj paylaştı. Arsenalli oyuncu, “Ekmek ve çay ile kahvaltı keyfi yapıyorum” yazarak sarı-kırmızılıların gönlünü aldı. Podolski, 5 Temmuz’a kadar Antalya’da kalacak.

12

Alman futbolcu iki yıl önce Köln’den Arsenal’e 12 milyon euro bonservis karşılığında transfer olmuştu.

Milliyet