''Perşembe günkü maçın geliri şehit ailelerine...''

''Perşembe günkü maçın geliri şehit ailelerine...''

Yıldırım Demirören, perşembe günü geliri şehit ailelerine bağışlanacak bir karma futbol maçı yapılacağını açıkladı.

Spor Bakanı A. Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ bir basın toplantısı yaparak perşembe günü geliri şehit ailelerine bağışlanacak bir karma futbol maçı yapılacağını açıkladı. 

Açıklamaya göre; Spor Toto Süper Lig'de yer alan her kulübümüzden 1 yerli, 1 yabancı oyuncu alınacak. Maçlar 30'ar dakika oynanacak.

Maçın hakemliğini Cüneyt Çakır yaparken, şehit ailelerinin çocukları sahaya futbolcularla çıkacak. 

Süper Lig maçları ve Türkiye Kupası maçları bu etkinlik neticesinde ertelenmeyecek ve etkilenmeyecek.

Fatih Terim, kulüp başkanları, sanatçılar, futbolcular, polisler ve askerlerle beraber 8-10 mikrofon önünde İstiklal Marşı okuma fikrinin de bulunduğunu belirtti.

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ şimdiye kadar 13 milyon TL toplandığını açıkladı.

Bu özel karşılaşma için yapılan bilgilendirme toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim katıldı.
 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bugün konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında Perşembe günü akşam saat 20:00'de Vodafone Arena'da oynanacak maçın gelirlerinin şehit ailelerine bağışlanacağını açıkladı.
 
Yıldırım Demirören'in açıklamaları;
 
'Hocamızla, sayın Cumhurbaşkanılığımızın önderliğinde, bir temsili milli formalarla bir maç yapılacaktır. Bu maçın gelirleri şehit ailelerine bağışlanacaktır. Birlikte beraberliğimizi bozamayacaklardır. "
 
Ardından sözü Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim aldı.
 
'Terörü yaşadığımız bugünlerde kötü günlerden geçiyoruz. Acı günlerden geçsek de şehitlerimizin emanetlerini koruyup, sadece vatandaşlık değil, vicdani görevi de yerine getirmeliyiz. Teröre inat daha çok birlik beraberlik, acıya inat daha çok sevgi içinde olmaylıyız. TFF koordinasyonunda perşembe günü yapacağımız etkinlik kapsamında, şehit ailelerimize gerekli katkıyı yapmayı hedefliyoruz.
 
Elbet yiten evlatları geri getiremeyiz, ama elimizden geleni yapmalıyız. Perşembe günü devlet-millet el ele sloganıyla her takımımızdan 1 yabancı, 1 yerli oyuncu alınarak maç yapılacak.Bu gelirle bir yetimin bile yüzü gülse ne mutlu bize. Bu etkinlik için TFF Başkanımıza, Kulüpler Birliği Başkanımızı, Cumhurbaşkanımıza, Kulüp Başkanlarına, saha görevlilerine ve Spor Bakanımıza bizzat teşekkür etmek istiyorum.
 
Bakan Kılıç'ın açıklamaları;
 
'Şehitler Tepesi'nde şehit ve gazi olan kardeşlerimiz, Kayseri'deki saldıra şehit ve gazi olan kardeşlerimiz için onlara ve ailelerine destek olmak için bu yapılan etkinliğe teşekkür etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın himayesinde olması da çok önemli. Sporun içinden gelen ve ülkemizin geleceğinde çok büyük emeği ve çabası olan Cumhurbaşkanımızın da himayesinde olması çok önemli. Bu etkinlikle sayesinde üzerime düşen sorumlulukları hatırladık. Bugüne kadar ne yaşandıysa yaşandı. Bundan sonrasını bir milat kabul edip, hepimizin üzerine düşen sorumluğu yapmak zorundadır. Bu haftasonu bir stadyumumuzu daha açtık. Terörün istediği birbirimize düşmemiz ve yatırımları durdurmamızdır. Biz her zaman bir olup geleceğe umutla yürüyeceğiz. Burada değeri basın mensuplarına da çok görev düşüyor. Haber tabiki yapılacak ama lütfen pozitif gündemleri öne çıkaralım. Bu fikre öncülük eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Etkinliğimizdan gelecek paranın aktarılması ve bu paraların şehit ailelerine gitmesi çok önemli. Bu bilinç dahilinde perşembe akşamı TFF Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in çabaları neticesinde çok güzel bir etkinlik yapacağız. Herkese teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum.
 
Terim açıkladı: 'Maçın hakemi Cüneyt Çakır'
 
'Bu etkinlik lig maçlarını etkilemeyecek. Fikstür etkilenmeyecek. O günkü kupa maçları da ertelenmeyecek. Her kulüpten bir yerli bir yabancı gelecek. Cezalı olabilir hiçbir sıkıntı yok. İstanbul takımlarımızdan biraz daha fazla destek alabiliriz. O gün kupa maçları var ama 18 kişinin dışında kalan futbolcular elbet gelebilir. Hiç kimseyi mecbur etmedik. İsteyen gelir diye. Kulübeler ayrı olabilir. Beraber de olabilir. Oyuncuların oynama sürelerini kısa tutacağız. O yüzden çok oyuncu çağırdık. Birliğe beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu günlerde bu etkinlik çok önemli. Bir çok talep alıyoruz yabancı arkadaşlardan da. Bir ayrım yapmıyoruz yabancı diyerek. Onlar da bizden. Buradan herkese davet gönderiyoruz. Yurt dışında oynayan oyuncular da müsait olurlarsa gelebilirse. Uygun olur ve kulüplerinden de bir sıkıntı olmazsa gelebilirler. Kimse gelmek isterse ben de açık çağrı yapıyorum. Herkesi davet ediyorum. Ne kadar çok olursak o kadar güzel. Bu sesin daha gür çıkması lazım. İnadına barış, inadına sevgi ortamına giriyoruz hepimiz. Bizde Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın söylemlerinin arkasındayız. Hakemimiz Cüneyt Çakır ve Avrupa'da birlikte çalıştığı ekibi olacak.
 
Çeşitli etkinliklerimiz olabilir. Birçok mikrofon koyarak sanat camiasıyla, başkanlarla, futbolcularla, polislerle hep beraber İstiklal Marşı da okuyabiliriz. Şehit çocuklarımızı da futbolcularla birlikte çıkarmak istiyoruz sahaya. 
 
Maçlar 30'ar dakika olacak. Çok uzun süre oynamayanı daha uzun oynatarak, ligde çok oynayanı az oynatarak bir planlama yapıyoruz. Milli takımın tüm antrenörleri de orada olacak masörlerle.
 
Amerika'da her sene All Star oluyor biliyorsunuz. Belki bunu bir gelenek haline gelip her sene gerçekleştirebiliriz.
 
GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: ŞİMDİDEN 13.5 MİLYON TL TOPLADIK
 
"Futbolcularımız Edin Visca ve Epureanu, milli formayla sahaya çıkmak istiyorlar. Böyle bir talep geldi. Edin Visca dediğiniz oyuncu 7 yıldır bizde. O da buraya bir aidiyet hissediyor ve Ay-Yıldız altında oynamak istiyor."
 
"Bu organizasyon yaraları sarar mı? Sarmaz. Ama ''biz de buradayız'' demek istiyoruz. Şu ana kadar 13.5 milyon TL topladık."