Periscope’tan maç yayını kararı

Periscope’tan maç yayını kararı

Periscope’taki yapılan maç yayınları için şirketler önlem almaya başladı...

Türkiye’deki kullanıcıların dünyada ilk üçe girdiği canlı yayın uygulaması Periscope’taki yapılan maç yayınları için şirketler önlem almaya başladı. Türkiye Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve hazırlık maçlarını yayınlayan şirketler, artık Periscope ekipleriyle ortaklaşa çalışarak uygulamadaki hesapları anlık olarak kapatıyor.

Canlı yayın uygulaması Periscope her geçen gün çığ gibi büyüyor. Birçok kullanıcı yasal yayınlar yapsa da maç gibi korsan içerikler de Periscope’ta yer alabiliyor. Türkiye Süper Ligi, Avrupa veya hazırlık maçlarını evlerinden izleyen bazı Periscope kullanıcıları, akıllı telefonlar üzerinden canlı yayın yaparak diğer kullanıcıların da maçı canlı olarak izlemesini sağlıyor.

Yapılan bu yayınlar maçları yasadışı olarak diğer kullanıcıların da izlemesini sağlıyor. Özellikle son zamanlarda artan bu sorun için yayıncı kuruluşlar harekete geçti. Periscope ve Periscope’u satın alan Twitter yöneticileriyle iletişime geçen Türkiye’deki yayıncı kuruluşlar, maç saatlerinde bağlantılı olarak çalışıyor. Bu sayede Periscope üzerinden maç yayını yapan kullanıcıların hesapları 90 dakika içinde kapatılabiliyor.

Hürriyet