Pereira'nın zirve yürüyüşü ! 4 maçta 12 puan...

Pereira'nın zirve yürüyüşü ! 4 maçta 12 puan...

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira zirve planları hazırlandı.

Şampiyonluk umutları yükselen Portekizli teknik direktör yeni sistemden yüksek düzeyde verim almaya başladı. Kale, savunma ve orta sahada sıkıntı yaşamayan Vitor Pereira; Volkan Şen, Nani ve Alper’in ofansif katkısını artırdı. Van Persie de son 3 maçta 3 gol atarak yıldızlaştı

Fenerbahçe’de zirve planları hazırlandı. Son 4 maçın 3’ünü İstanbul’da oynayacak sarı-lacivertli takımın Teknik Direktörü Vitor Pereira, yeni sisteminin ana noktalarını belirledi.
 
4-4-1-1 sistemine geçen takımda tüm mevkiilerde bazı isimler öne çıktı. Portekizli çalıştırıcı, bu oyuncular üzerinden sezon sonuna kadar kayıpsız bir yol haritası hesaplarını devreye soktu. Buna göre sistemin savunma tarafı büyük başarı kazanmış durumda. Kalede Volkan Demirel, bu sezon 16 maçta kalesini gole kapatırken kariyerinin en verimli dönemini geçiriyor. 
 
Defansın bel kemiği olan Simon Kjaer de Pereira’nın en önemli kozu. Danimarkalı stoper oynadığında takımın gol yeme istatiği 0.8’e kadar düşüyor. Bir diğer ekstra nokta, savunma bekleri oldu. Hem Gökhan Gönül hem de Hasan Ali bu sezon hücumcu güçleriyle dikkat çekti. Avrupa Ligi ve Süper Lig’de en etkili hücum bindirimleri ve gol katkısı beklerden geldi. Mehmet Topal da maç başına 5 top kesme ile defansif orta sahalar arasında çok verimli konumda. 
 
Pereira’nın hücum konusunda da eli son 3 maçta güçlendi. Volkan Şen maç başı 8 hücum driplingiyle, Quaresma ile beraber ligin en etkili kanat oyuncusu oldu. Merkeze geçen Luis Nani, ikinci yarının ilk 10 maçında veremediği katkıyı son 3 maçta yaptı. 4 golle kariyerinin en skorer dönemini geçiren Alper Potuk ve son 3 maçta 3 golle yükselişe geçen Robin van Persie formda görütünleriyle yıldızlaştı.
 
Kale kapandı
 
Fenerbahçe’de son 10 haftalık lig sürecinde defans başarısı öne çıktı. 20. haftada Antalyaspor’dan 4 gol yiyen sarı-lacivertliler sonraki süreçte kalesini gole kapattı. Volkan’ın koruduğu kalede, son 10 maçta 4 gol görüldü. Yalnızca Konyaspor’dan 2 gol yiyen Pereira’nın öğrencileri, 10 karşılaşmanın 7’sinde rakiplerine şans tanımadı.
 
B planı hazır
 
Hücum takımına dönüşen Fenerbahçe’de farklı bir taktik daha gelişti. Sarı-lacivertli takımda yeni bir B planı oluştu. Eski taktik 4-2-3-1’de hem sistemini hem de oyuncu kullanım tarzını değiştirmeyen Vitor Pereira artık daha rahat hamle yapıyor. 
 
Hücumda tıkanmalar yaşandığında Fernandao’yu sahaya süren Pereira, farklı bir oyun disiplinine geçiyor. Nani’yi kanatlara çeken Portekizli teknik adam, Van Persie’yi oyun kurucu yapıyor. Mersin önünde bunu yapan Pereira, Van Persie ve Fernandao’nun attığı gollerle karşılığı bulmuştu. Savunmada ise Ozan Tufan ‘joker’ oluyor. Souza’nın aksadığı anlarda Ozan hem kendi bölgesine geçiyor hem de Topal’ın yükünü hafifletiyor.
 
Volkan parlıyor
 
Vitor Pereira’nın sisteminde Volkan Şen özel bir yer alıyor. Tecrübeli kanat oyuncusu maç içerisinde sık sık yer değiştirebilme özelliğiyle fark yaratıyor. Hücum varyasyonlarının tıkandığı anlarda Pereira tarafından yeri değiştirilen Volkan Şen kilit açma görevini üstleniyor. Hücumda sağ ve sol kanat kanatlar dışında merkezde de görev alabilen Volkan, takımın gizli golcüsü olmayı başardı.

Milliyet