Pepe'den Ronaldo'ya destek

Pepe'den Ronaldo'ya destek
Güncelleme:

Pepe, FIFA Altın Top Ödülü'ne, vatandaşı ve takım arkadaşı Cristiano Ronaldo'nun layık olduğunu savundu.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'de forma giyen defans oyuncusu Pepe, 2014 yılının en iyi futbolcusuna verilecek FIFA Altın Top Ödülü'ne, vatandaşı ve takım arkadaşı Cristiano Ronaldo'nun layık olduğunu savundu.

Pepe, ülkesinin A Bola gazetesine yaptığı açıklamada, Ronaldo'nun UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon attığı 17 golle rekor kırdığını hatırlatarak, "Cristiano, bu yılki kadar iyi bir sezon geçirmedi. Ronaldo'nun arka arkaya kırdığı rekorları düşünürsek, onun dışında bu ödülü alan bir futbolcu sadece utanç duyar. Altın Top ona gitmezse bu gerçekten skandal olur" ifadelerini kullandı.

Ronaldo'nun ödülü alması gerektiğini anlamak için sadece son 3 ayda yaptıklarına bakmanın bile yeterli olduğunu söyleyen Pepe, "23 gol attı. Bu inanılmaz bir rakam. Onu en iyi olarak tanınması için daha ne yapması lazım? Şimdiden tüm zamanların en iyi futbolcusu. Diğer futbolculara oranla çok büyük farkla öne çıktığı bir yılda Altın Top'u almazsa bu sadece utanç ve skandal olur" değerlendirmesinde bulundu.

Ronaldo 2008 ve 2013 yıllarında "Altın Top" ödülünü almış, Barcelona'da forma giyen Lionel Messi ise 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında arka arkaya bu ödüle layık görülmüştü.