''Passolig uygulaması sınıfta kaldı''

''Passolig uygulaması sınıfta kaldı''

Passolig uygulaması her şeyden önce zamanlaması son derece saçma olan bir uygulama..

Gökhan AKSOY / SPOR3.COM
TFF tarafından yürürlüğe koyulan Passolig uygulaması her şeyden önce zamanlaması son derece saçma olan bir uygulama. Kimse neyin ne olduğunu, neden olduğunu, bu uygulamanın doğruluğunu yanlışlığını anlamadan, hem de bir Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi bu uygulamaya geçmenin ne anlamı var bilemiyoruz. Sezon sonu beklenebilirdi, eğrisi doğrusuna bakılır, kamuoyu bilgilendirilir, taraftarlar da paldır küldür gelen bu uygulama yüzünden mağdur olmazlardı. Ama Yıldırım Demirören yönetimi, birçok uygulamada olduğu gibi bence bu konuda da sınıfta kaldı.

Bir kere bu olay sporda şiddeti nasıl önleyecek merak ediyorum. Siz stadlardaki güvenliği, kamera sistemlerini vs. düzenlemeden sadece yaptım oldu anlayışıyla bu şiddeti azaltamazsınız. Mesela sadece küfrün olduğu tribünü kapatma uygulaması getirilebilir, kamera donanımları tüm stadlarda üst düzeye getirilebilir, daha sonra da buna benzer şeyler yapılabilirdi. Ama tıpkı Milli takıma daha Türk futbolcuların çıkarılabilmesi için gökten inme, detayları sorgulanmayan, tuhaf bir yabancı sınırlaması getirilmesi gibi bir şey bu.

Ben taraftarın fişlenmesi tartışmasını doğru bulmuyorum. Misal internetten bilet alırken de kredi kartlarımız üzerinden zaten "fişleniyoruz". Bence bu doğru bir tartışma değil, ama kart alırken ödenecek olan paranın yarısının iktidara yakın Çalık Holding'e ait bir bankaya gidecek olmasını tartışabiliriz, zaten çeşitli platformlarda da rant tartışmaları konuşuluyor.

Sonuç olarak, bence hiçbir şekilde tribündeki şiddeti azaltmaya yaramayacak, çıkan olayların sorumlularını bulma konusunda da yardımcı olmayacak bu uygulama. Aksine, stada gelen taraftar sayısında azalmalar olacaktır. Bakın Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi için satılan bilet sayısı komik bir rakam, Çarşı grubu da maça gitmeyeceğini açıkladı. Bir konuyu daha rastgele ortaya atıp enine boyuna düşünmeden, tuhaf bir ortama sürükledi futbolumuzu TFF. Hayırlısı olsun.

Gökhan AKSOY / SPOR3.COM
Tüm hakları saklıdır..