''Para edeni satın''

''Para edeni satın''

Spor yazarları Galatasaray-Konyaspor maçını değerlendirdi.

Galatasaray, konuk ettiği Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kalarak, zirve yarışına ortak olma şansını kullanamadı. Karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları, sarı kırmızılı takım hakkında ilginç tespitlerde bulundu. İşte o görüşlerden bazıları...

HEDEF FARKI (Hakan Ünsal - Hürriyet)
Burak Yılmaz'ın beklenmedik gidişi takımı olumsuz etkiler. Çünkü Burak bu takımın ihtiyaç duyduğu ve Avrupa ile Türkiye Kupası'ndaki eksikliği hissedilecek oyuncusudur. Bu işten ne Mustafa hoca ne de oyuncular memnun değildir. Oyuncular için sahadaki en güçlü ve etkili arkadaşlarının gitmesi demek aynı zamanda kendi ellerinin zayıflaması demektir.

İDEAL TABELA DOKSAN EKSİ DÖRT! (Uğur Meleke - Hürriyet)
TT Arena'da öyle zayıf tempolu bir maç vardı ki, maçın başında iki hocaya da birer puan verseniz evlerine gideceklermiş gibi hissettirdiler. Özellikle ilk 45'te futbol yoktu, ikinci yarıdaki kıvılcımlar da maçı kurtaramadı. Dördüncü hakem devre sonunda kenara gelip maçı uzatmasa, kısaltsa şaşırtıcı olmazdı belki de!

SANIRIM DENİZLİ PİŞMAN (Mehmet Demirkol - Fanatik)
UEFA - transfer yetersizliği - Burak olayları üzerine hocanın bu formsuzluğunun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Taraftar, yönetim, ekip vs... Bunlardan birinde ya da bir kaçının ya da bir kesimin Denizli hamlesi üzerine soru işaretleri doğmuş olabilir. Ancak asıl önemlisi Denizli’nin ne düşündüğü. Bana öyle geliyor ki bu olup bitenler sonunda pişman. Denizli bu 3 unsuru tahmin etse bu imzayı zor atardı.

PORTO, SHAKHTAR MODELİNE DÖNELİM (Rıdvan Dilmen - Sabah)
İlk 60 dakika izlemeyenleri son 30 dakika kandırır ama 2-3 de atabilirdi son bölümde. Yine de toplamda inancını kaybetmiş bir takım hüviyetinde gördük Galatasaray'ı. 'Şampiyonluk yarışında yokuz' fikri bilinçaltına yerleşmiş. Maalesef her hafta yazıyorum, bundan sonra bu tip maçlar göreceğiz. Türkiye Kupası'nda, Lazio maçında daha farklı, daha motive bir takım görebiliriz. Yalnız oyunculara bir uyarım var; eğer maç seçmeye başlarlarsa fizik olarak da geriye gidecekler.

GALATASARAY BURAYA KADAR (Önder Özen - Milliyet)
Eğer Burak’ın Çin’e satılacağı haberleri doğruysa Galatasaray yarışma hedefinden zaten vazgeçmiş demektir. Yine de saha içinde çözümler üretmeye yarayacak oyuncuları var. Ancak dün akşam maçın üçte ikisini yürüyerek çöpe atan takımın yarışması çok zor görünüyor. Bu puan kaybı atık Galatasaray’ı şampiyonluk yarışından dışarıya itmiş oldu.

PARA EDENİ SATIN (Osman Şenher - Milliyet)
Bu Galatasaray’dan ne uzun vadede ne de kısa vadede başarı beklemek mümkün değil... Yöneticiler herhangi bir Galatasaraylı futbolcuya Çin’den, Hindistan’dan, Uzakdoğu’dan bir talip varsa nasıl Burak’ı verdilerse, hemen kabul etsinler. Bunların içine Sneijder’ı da koyuyorum, Selçuk İnan’ı da koyuyorum, Podolski’yi de koyuyorum, hatta Muslera ve de Donk’u da koyuyorum...