Özdoğan Galatasaray Başkanlığı'na aday oldu

Özdoğan Galatasaray Başkanlığı'na aday oldu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı olan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Galatasaray başkanlığına aday oldu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı olan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Galatasaray Kulübü Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. "Galatasaray için ikincilik başarısızlıktır" diyen Özdoğan, diğer başkan adayı Dursun Özbek için isim vermeden, "Onlar statükoyu temsil ediyor, biz ise reformistiz" ifadesini kullandı. Özdoğan, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için de, "3 Haziran'a kadar her şekilde yanındayız. O tarih geldiğinde kendisiyle oturur konuşuruz" diye konuştu.

Galatasaray'da 1970-1990 yılları arasında Mustafa Pekin, Ali Uras, Ali Tanrıyar gibi 3 tıp adamı profesör başkanlık yapmıştı. 25 yıl aradan sonra Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Galatasaray Başkanlığı için aday oldu. Galatasaray'da Faruk Süren döneminde 4 yıl, Özhan Canaydın döneminde 2 yıl yöneticilik yapan ve toplam 6 yıllık yöneticilik deneyimi bulunan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Sarı Kırmızılı kulübün yoğun mali sorunlarına karşı teşhisi koymuş ve reçeteyi yazmış bir halde hazırlıklı geliyor. Tıp adamı olmasına karşın son yıllarda kulübün divan toplantılarında mali yapı ile ilgili önemli ve ilginç tespitlerini grafiklerle anlatan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, tek başına hareket etmediğini ve ekibi ile birlikte Galatasaray'ın sorunlarını çözmek için hazır olduklarını anlattı.

"ÜYELERİMİZİ KULÜBÜN YÖNETİMİNE KATACAĞIZ"
Galatasaray'ın mali sorunlarını çözmek için reçetesinin hazır olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, sportif başarıdan ödün vermeyeceklerini ve yine her dalda şampiyonluk için mücadele edecek bir yapıyı kuracaklarını belirtti. Özdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:
 
"Biz yenilikçi ve demokratik anlayışın olması için geldik. Galatasaray'da baktığınız zaman 12 bin civarında üyemiz var. Ama 3 bin üyemiz kapalı. Yani insan kaynaklarımızın yüzde 25'ini kullanamıyoruz. Bunun sebebini ise kimse bilmiyor. Kulüp bununla uğraşıyor mu? Hayır uğraşmıyor. Geriye 8 bin civarında üyemiz kaldı. Geriye kalan üyelerden de 5 bini seçime zor gelir. Duygun Yarsuvat ve Alp Yalman arasındaki son seçime bakarsanız aşağı yukarı 3500 kişi gelmiş. Galatasaray aslında azınlık şeklinde yönetiliyor. Çünkü Galatasaray'da bir kere üye, yani ana kaynağımızla ilgili problemimiz var. Niye, çünkü biz kulüp olarak gitmiyoruz. Mesela 200 kişilik üyeyle bütçeyi kabul ediyoruz, sonra o bütçenin peşinden gidiyoruz."

"3 HAZİRAN'A KADAR HAMZA HAMZAOĞLU'NUN HER ŞEKİLDE YANINDAYIZ"
 "3 Haziran'a kadar Hamza Hamzaoğlu'nun her şekilde yanındayız. O gün geldiğinde de Hamzaoğlu ile oturup konuşuruz. Ondan sonra karar veririz."
 
"BÜTÜN İŞİ PROFESYONELLERE BIRAKMAYACAĞIZ"
"Futbolu denk bütçeyle yöneteceğiz. Sorumsuzca yapılan transferleri yapmayacağız. Avrupa'da bile olmayan menajerlik ücretleri, futbolcu ücretleri olmayacak. Ama yıldız futbolcu alacağımızı söyleyebilirim. Futbolu da öyle eski futbolcuyu başa getirerek değil, çok profesyonelce yöneteceğiz. Ama Sportif AŞ'yi o kadar profesyonel yapacağız ki, yönetici ve profesyonelleri birlikte çalıştıracağız. Öyle sırf profesyonellere bırakmayacağız. Sırf yöneticilere de bırakmayacağız. Bunu gerçek bir kurumsal şekilde çalıştıracağız."

"BASKETBOL VE VOLEYBOLA AYRI YÖNETİM KURULU OLUŞTURACAĞIZ"
 "Kesinlikle iddialı yapı sürecek. Amatör sporlarla, basketbol ve voleybolu ayıracağız. Basketbol ve voleybol kendi içinde bir yapı olacak. Bununla ilgili de plan ve programımız hazır. Aynı şekilde bu branşlarda da her türlü ikinciliği başarısızlık olarak kabul ediyoruz."

"ONLAR STATÜKOYU BİZ İSE REFORM GRUBUNU TEMSİL EDİYORUZ"
"Seçimin favorisi Galatasaray'ın genel kuruludur. Buna genel kurul karar verir. Galatasaray Genel Kurulu neye karar verirse o doğrudur. Dursun Özbek'e de başarılar diliyorum. O da Galatasaraylı, o da görev aşkı için yanıyordur. Bu yüzden onlara da başarılar diliyorum. Ama bir gerçek var ki, onlarla bizim aramızda çok ciddi bir fark var. Bu da onlar statüko grubunu temsil ediyorlar, biz ise reform grubunu temsil ediyoruz. Biz katılımcıyız..."

"İKİ ANA SLOGANIMIZ VAR"
"2 tane ana sloganımız var. Bir tanesi "Sevdamız Galatasaray". Bu bütün Galatasaraylılar için geçerli. İkincisi ise "Ortak akıl lider kadro." Yani ortak aklın ön planda olduğu kadro. Yanlış anlaşılmasın, lider kadro, ortak akıl Galatasaray'ın genel kuruludur. Biz çok katılımcı, yenilikçi, demokratik ve şeffaf yönetim anlayışı göstereceğiz. Bunu da Galatasaraylılara söz veriyorum; Galatasaray Divan Kurulu üyesini, Galatasaray'da çalışan profesyoneller bire bir tanıyacak."
 
"ASLA VE ASLA DEVLETLE KAVGA ETMEYİZ. TÜM PARTİLERE EŞİT MESAFEDEYİZ"
"Galatasaray devletle kavga etmez. Devletle Galatasaray'ın kavgası olmaz. Galatasaray devletle kavga etmeyeceği için, bizim değerli kadromuzun içinde bunu çözebilecek arkadaşları göreceksiniz. Ancak şunu unutmayalım, Galatasaray bir spor kulübüdür. Galatasaray siyasi bir dernek değildir. Galatasaray, spor kulübü çerçevesinde her şeyi yapar, ama spor kulübü çerçevesinde. Asla ve asla devletle kavga etmeyiz. Tüm partilere eşit mesafedeyiz."
 
"BAŞKA GRUPLA BİRLEŞMEM ÇÜNKÜ DİĞERLERİ REFORMİST DEĞİL"
"Ben reformist bir insanım. Şu anda da Galatasaray'da bizim dışımızda hiçbir grup reformist bir hareket yapmıyor. Biz biat kültürüne karşı bir insanız. Biz, herkesin kafasındaki özgür fikri gelin tartışalım diyoruz. Bizim çıkış nedenimiz bu olduğu için asla bir grupla birleşme gibi bir şey söz konusu olmaz."

DHA