Özalan Podolski'yi anlattı !

Özalan Podolski'yi anlattı !

Türkiye'nin en kariyerli oyuncularından Alpay Özalan'ın yolu 2005-06'da Podolski ile kesişti. Özalan eski takım arkadaşı için "Türkçe'si de iyidir, çok iyi konuşur" dedi...

“İmza töreninde çay içen Alman oyuncu” olarak tarihe geçen Podolski, Köln’de takımında 2005-06 sezonunda eski milli futbolcumuz Alpay Özalan ile birlikte oynamıştı... Eski milli futbolcu Alpay Özalan'a Podolski'yi şöyle tarif ediyor: "Eski takım arkadaşım olmasının haricinde iyi bir dostum. Köln'den ayrıldıktan sonra da sıkça görüştük... Bayern Münih, Arsenal, Inter ve Alman Milli Takımı’nda oynuyor olması onun zaten kalitesini ortaya koyuyor..."

TAKIM İÇİN AVANTAJ 

Alpay Özalan'a göre Lukas'ın Köln'de çok sayıda Türk arkadaşının olması artı olarak Galatasarayhanesine yazılabilir: "Lukas Türk mahallesinde büyümüş. Zaten Köln'e gittiğimde onunla iyi bir arkadaşlık kurmamın sebeplerinden biri de buydu. İnanılmaz yardımsever ve sağlam kişiliğe sahip bir oyuncu... Türkçesi de oldukça iyidir, çok iyi konuşur. Bu takım arkadaşları için de önemli bir avantaj olacaktır...”

'KREATİF DEĞİL AMA...' 

Podolski'nin sol ayaklı bir oyuncu olduğunu kaydeden ve istatistiklerin de onun gücünü ortaya koyduğunu belirten Alpay Özalan, "Uzaktan attığı isabetli şutları burada tekrarlarsa kalecilerin korkulu rüyası olacaktır. Kreatif bir oyuncu değil ama hem çok iyi bir takım oyuncusu hem de güçlü bir fiziğe sahip futbolcu" dedi. Özalan, Podolski’nin Drogba, Muslera ve Sneijder sonrası Galatasaray’ın en iyi transferi olduğunu da sözlerine ekledi.

Millet