''Orası artık bizim evimiz değil''

''Orası artık bizim evimiz değil''

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic, oyuncuların Olimpiyat isyanı sonrası teslim bayrağını çekti: "Orası artık bizim evimiz değil"

Çok değil, sadece 13 gün önceydi. UEFA Avrupa Ligi’ndeki Asteras Tripolis maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Olimpiyat Stadı’yla ilgili sorulara yanıt veriyordu. Hırvat teknik adamın ağzından, “Olimpiyat Stadı’nı bir işkence, zulüm haline getirmenin bir gereği yok. Burası bizim evimiz. Biz Beşiktaşız. Büyük bir kulübü temsil ediyoruz. Hangi statta oynarsak oynayalım en iyisini vermeliyiz” sözleri dökülüyordu. Bilic, sezon başında da yönetimle yaptığı görüşmede İstanbul dışı alternatiflere karşı çıkmış, Olimpiyat Stadı’nda devam etmekten yana olduğunu belirtmişti.

YÖNETİMLE KONUŞTU
Gün oldu, devran döndü. Boş tribünlere kötü zemin, kötü zemine topu ayakta tutmayı bile zorlaştıran rüzgar faktörü eklendi. Şartlar giderek kötüleşirken Asteras ve Eskişehir maçlarında da 2’şer puan kaybedildi. Oyuncuların isyanı daha yüksek sesle dile getirmeye başlaması, Bilic’in de geri adım atmasına yol açtı. Hırvat hoca, önceki gün futbol şube başkanı Ahmet Nur Çebi ve A takım sorumlusu Mete Vardar ile yaptığı toplantıda, “Eskiden ben de Olimpiyat Stadı’nda devam etmekten yana olduğumu söylüyordum. Ancak ruhumuzu kaybettik. Maalesef artık orası bizim evimiz değil. Çok zorlanmaya başladık. Tüm şartlar aleyhimize. Bir an önce çözüm bulmaya mecburuz” ifadelerini kullandı.

"ANKARA DAHA YAKIN!"
Artık Olimpiyat Stadı’nda oynamak istemeyen Beşiktaşlı oyuncular, teknik direktör Slaven Bilic’e dert yandı. Başta şehir dışı alternatifine sıcak bakmayan Hırvat hocanın önüne farklı bir hesap koyan oyuncular, “Ümraniye Tesisleri’nden Olimpiyat Stadı’na eskort eşliğinde 1.5-2 saatte gidiyoruz. Emin olun Ankara’ya gitmek daha kolay. Tesislerden Sabiha Gökçen Havaalanı’na 20 dakikada gidiyoruz. Ankara’ya uçuş da 40 dakika. Yani Ankara bize daha yakın! 1 gün önceden oraya gider, kampa gireriz. En azından hem taraftarımızı arkamıza alıp daha güçlü oluruz hem de kulüp tribün gelirlerini artırarak kar eder” ifadelerini kullandı. Bilic’in de “Yönetimle konuştum. En kısa sürede bir çözüm bulacaklar” cevabını verdiği öğrenildi.

Habertürk