Opare sürpriz değil

Opare sürpriz değil

Opare'nin, Beşiktaş'ta bu bölgedeki başarısının tesadüf olmadığı ortaya çıktı.

Kritik maçların da içinde olduğu bir çok maçta sol bekte oynadığı belirlenen Opare'nin, Beşiktaş'ta bu bölgedeki başarısının tesadüf olmadığı ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın Porto'dan kadrosuna kattığı Daniel Opare, forma şansı bulduğu iki maçtaki performansıyla büyük beğeni topladı. Siyah-beyazlıların en kritik transferi olan sağ-bek transferinin mutlu sonla bitmesini sağlayan isim olan Ganalı futbolcu, Kartal'daki ilk iki maçında asıl görev bölgesinde oynamamasına karşın oldukça başarılı oldu, bir de gol attı.

Liverpool ve Balıkesirspor maçlarında 90'ar dakika sol bekte görev yapan 24 yaşındaki oyuncu için, Bilic tarafından alışık olmadığı bölgede oynatılmasına karşın çok iyi olduğu yorumları yapıldı. Ancak asıl bölgesi sağ bek olan oyuncu aslında sol bekin de hiç yabancısı değil. Opare'nin kariyeri boyunca bir çok maçta savumanın solunda oynadığı ve bu maçlarda oldukça da başarılı bir performans sergilediği tespit edildi.

Standard Liege'de Anderlecht gibi dev bir rakibe karşı 90 dakika sol bekte oynayan futbolcu, dev rakiplerini yendikleri zorlu maçta galibiyette önemli pay sahibi oldu. Porto'da rezerv takımıyla maçlara çıkan oyuncunun burada da birçok maç o bölgede görev aldığı öğrenildi. Gana Milli Takımı'nda da zaman zaman bu bölgede oynatılan Opare, Brezilya maçında da sol bekte görev aldı.

Opare'nin sol bek oynadığı karşılaşmalar ve aldığı süreler:

KULÜP TAKIMLARI

2013-14

1 Şubat: Standard-Cercle Brugge:     4-0       90 dk

2012-13

7 Ekim: Standard-Anderlecht:           2-1       90 dk

9 Mart: Heverlee Leuven-Standard:  0-4       45 dk

2011-12

26 Aralık: Kortrijk-Stardard:              2-0       90 dk

6 Mayıs: Standard-Genk:                   2-3       90 dk

MİLLİ TAKIM

15 Ekim 2013: Gana-Mısır:                6-1       90 dk

2 Eylül 2011: Gana-Svaziland:           2-0       90 dk

5 Eylül 2011: Brezilya-Gana:             1-0       34 dk

Milliyet