Onur'un yerine Esteban !

Onur'un yerine Esteban !

Trabzonspor, Şota’nın da onayıyla kadro dışı bırakılan Onur’u kesin olarak gözden çıkardı.

Trabzonspor, Süleyman Hurma ile yaşadığı gerilimin ardından Şota’nın da onayıyla kadro dışı bırakılan Onur’u kesin olarak gözden çıkardı. Bordo-mavililer, AZ Alkmaar’la sözleşmesi biten Kosta Rikalı kaleciyi renklerine bağlamak için kolları sıvadı.

Trabzonspor’un, Üsküp’te yaşanan kriz sonrası kadro dışı bırakılan Onur Kıvrak’ın yerine geçen sezon AZ Alkmaar kalesini koruyan Esteban Alvarado Brown ile temasa geçtiği ortaya çıktı.

Sportif Direktör Süleyman Hurma ile patlak veren gerginlik üzerine Teknik Direktör Şota Arveladze’nin de onayı ile kadro dışı bırakılan Onur’un kesin olarak gözden çıkarıldığı bildirilirken, bordo-mavili kulübün kaleci arayışlarının 26 yaşındaki Esteban Alvarado Brown üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi. Hollanda kulübüyle sözleşmesini yenilemeyen ve AZ Almaar’ın önceki gün Medipol Başakşehir ile oynadığı maçın kadrosunda da yer almayan Kosta Rikalı file bekçisinin menajerleriyle temasa geçen bordo-mavililerin, olumlu yanıt gelmesi durumunda maddi konulardaki teklifini yapacağı kaydedildi. Bonservisi elinde olan Esteban’ın bu transferin gerçekleşmesi halinde 3 milyon euro ücret isteyebileceği ileri sürüldü.

Bilindiği gibi Esteban’ın adı 2011 yılında oynanan Ajax-AZ Alkmaar maçında Ajax’lı bir taraftarın sahaya girerek Kosta Rikalı kaleciye saldırmasıyla gündeme gelmişti. Kendisine saldıran taraftarı tekmelediği için kırmızı kartla ihraç edilen Esteban’ın cezası daha sonra Hollanda futbol federasyonu tarafından kaldırılmış, saldırgana ise 4 ay hapis ve 30 yıl maçlara girmeme cezası verilmişti.

Onur özür diledi

Onur Kıvrak geri adım atarak özür diledi. Avukatı aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Onur, “Ülkemizin bulunduğu bu hassas dönem içerisinde büyük bir onurla görev yaptığım Trabzonspor Kulübü’nde meydana gelen ve yanlış anlaşılmadan kaynaklanan fakat her halükarda tarafımca da tasvip edilmeyen yaşanmış hadiseler sebebiyle başta Trabzonspor camiası olarak tüm kamuoyundan özür dilerim” ifadelerini kullandı.