''Onur Kıvrak'ı kadro dışı bırakmazsak...''

''Onur Kıvrak'ı kadro dışı bırakmazsak...''

Trabzonspor'da Asbaşkan Başaran: Onur Kıvrak'la ilgili açıklamalar yaparken, tecrübeli eldivenin kadro dışı kalabileceğini ifade etti.

Trabzonspor Kulübü'nün 48. kuruluş yıl dönümü  dolayısıyla tören düzenlendi. 
 
100. Yıl Parkı'ndaki Trabzonspor Anıtı önünde düzenlenen törene, kulüp  başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, divan kurulu başkanı Ali Sürmen ile kulüp  yöneticileri katıldı. 
 
Hacıosmanoğlu ve Sürmen'in anıta çelenk sunmasının ardından saygı  duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 
 
Başkan Hacıosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan  terör olaylarına değinerek, "Ülkemizde son zamanlarda yeniden türeyen, kahpece  genç çocuklarımızı katledenleri buradan lanetliyor, şehitlerimizin acılı  ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı. 
 
Trabzonspor'u bugünlere taşıyan ve ebediyete intikal eden değerleri  rahmetle andığını, sağ olanlara da uzun ömür ve sağlık dilediğini belirten  Hacıosmanoğlu, "Bu çınarı kurup Türkiye'de Anadolu devrimini yapan insanlara  layık olmayı ve onların kurmuş olduğu bu çınarı bizden sonraki nesillere  tertemiz, ahlaklı bir şekilde bırakmayı Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin. Bu  süreçte onlara layık olarak karşılıksız hizmet edip onların yaşattığı başarıların  aynısını yaşatmayı ve yaşamayı da bizlere nasip etsin" dedi. 
 
Buradaki törenin ardından Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan  Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kaybettiğimiz Değerleri Anma" törenine geçildi. 
 
Slayt gösterisinin ardından konuşan kulüp asbaşkan Ali Kemal Başaran,  Trabzonspor'da büyük bir görevde bulunmanın kendisi için onur olduğunu ifade  ederek, şöyle konuştu: 
 
 "Sonlara doğru geliyoruz, inşallah bir kongre olacak, Sayın başkana  bakıyorum, gecesi yok, çoluk çocuğunu unutmuş, cebinden paralar sel gibi gidiyor.  Yani bu kadar meşakkat, bu kadar eziyete sadece Trabzonspor için katlanılır. Bu  eziyeti çekerken tabii ki tenkitler olur. İlla 'biz çok iyiyiz' demiyorum ama bu  taraftarımızın tenkit ederken aşan sözleri de dokunuyor bize." 
 
 Kaleci Onur'un durumu 
 
Trabzonspor'un çok şeye layık bir kulüp olduğunu vurgulayan Başaran,  şunları söyledi: 
 
 "Bir son olay yaşadık. Kalecimiz Onur, bizim için gurur vesilesi bir  futbolcudur. Onur'u hepimiz çok seviyoruz. Onur bizim her şeyimizdir ama bir  insan kulüpte hata yapıyorsa cezası da olmalıdır. Yoksa sporcuları disiplin etmek  mümkün olmaz. Antrenörümüz var, menajerimiz var, bir hiyerarşi var. Bir sporcu,  başkanın yanında, hocanın yanında saygısızca bir davranışta bulunursa ben derim  ki bunun cezası verilmelidir. Bu konuyla ilgili spor kamuoyunun bilmediği yanlar  var, kamuoyunda dedikodu gibi tartışılan tarafları da var. Bir gerçek var, biz  Onur gibi sporcuyu kaldırıp yerden yere çalmak hakkına sahip değiliz. Biz bu  kulüpte yöneticiyiz. Benim kanaatim, Onur'u süresiz kadro dışı bırakıp cezasını  vermezsek bu kulüpte disiplini sağlamamız mümkün değildir. Tabi bu benim  kanaatim, yönetimin aldığı bir karar henüz yok."