On binler köprüyü koşarak geçti !

On binler köprüyü koşarak geçti !
Güncelleme:

"15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu koşuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ  tarafından bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen  Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun startı verildi.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton,  15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden Gençlik ve  Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül  Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı.
 
Şehitlerin anısına saygı amacıyla koşu start noktalarında tabanca  kullanılmadı. Koşular, hoparlörden verilen korna sesiyle başlatıldı.
 
Maratonda katılımcı sayısı 10 bin, 15 kilometre yarışında 12 bin 500  ve 10 kilometre yarışında ise 15 bin 500 kişiyle sınırlandırıldı.
 
Parkur
 
15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerin yaklaşık 250 metre gerisinden  başlayan maratonda atletler, köprüyü geçtikten sonra, Beşiktaş sapağından  ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek  Karaköy'e ulaşacak.
 
Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelen maratoncular, Feshane'den  sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya inecek. Bakırköy'den yapılan  dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek  Sultanahmet'e çıkacak. Yarış, At Meydanı'nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı  ile Dikilitaş'ın arasında son bulacak.
 
Elit atletler yarıştı
 
Bu yıl yine altın kategoride koşulan Vodafone 38. İstanbul  Maratonu'nda 90 elit atlet yer alıyor.
 
İki kıtayı birleştiren tek maraton olma özelliği taşıyan yarışta,  Türkiye, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan  elit atletler madalya için start aldı.
 
Erkeklerde Kenyalı Peter Kiptoo Kiplagat, Vincent Kiprop Chepkok,  Etiyopyalı Shura Kitata Tola, Tariku Jufar Robi, Birhanu Gedefa, Ukraynalı  Olekandr Sitkovskyy, Cibutili Mümin Gala, kadınlarda ise Etiyopyalı Fatuma Sado,  Sechale Dalasa, Kenyalı Agnes Barsosio ve Litvanyalı Diana Lobacevske, maratonda  yarışacak önemli isimler olarak dikkati çekiyor.
 
15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden  başlayan 15 kilometre koşusunda atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş  sapağından ayrıldı, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi. Dolmabahçe,  Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'ne gelen atletler, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde finişe vardı.
 
Maraton çıkışının yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan 10 kilometre  koşu  15 kilometre koşu gibi Barbaros Bulvarı'nda devam etti. Sporcular,  Eminönü'nde bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde yarışı tamamladı.
 
"Kahramanlar Koşusu"
 
 Bu yıl, "Kahramanlar Koşusu" adı altında düzenlenen ve yüksek  katılımla gerçekleştirilen halk koşusu, Altunizade'den başladı.
 
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 8 kilometrelik koşuda  katılımcılar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçip, Dolmabahçe'de parkuru  tamamladı.
 
Organizasyonun bu etabında, çok sayıda kurum, şirket, dernek ve sivil  toplum kuruluşu yer alıyor.
 
Toplam 887 bin dolar dolar ödül dağıtılacak
 
 Organizasyon kapsamında dereceye giren sporculara toplam 887 bin dolar  ödül dağıtılacak.
 
Maraton genel klasmanında toplam 216 bin dolar ödül konulurken,  kadınlar ve erkeklerde ilk 5 sırayı alan sporcular, sırasıyla 50 bin, 25 bin, 15  bin, 10 bin ve 8 bin dolar kazanacak.
 
Maraton zaman bonusu olarak ise toplam 550 bin dolar ödül verileceği  aktarıldı.