Ömer Kaya toprağa verildi, gözyaşları sel oldu

Ömer Kaya toprağa verildi, gözyaşları sel oldu
Güncelleme:

Yaşamını yitiren jokey 30 yaşındaki Ömer Kaya'nın cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi.

Ankara'da, at yarışı sırasında tökezleyen atıyla yere düşüp geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren jokey 30 yaşındaki Ömer Kaya'nın cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi.

Ankara 75'nci Yıl Hipodromu'nda 6 Ekim'de düzenlenen koşuda, 1 numaralı 'Beybaran' adlı safkan ile yarışırken, son 400 metrede tökezlediği atı ile birlikte yere düşüp altında kalan ve beyin kanaması geçiren jokey Ömer Kaya, 4 gündür hastanede süren yaşan mücadelesini dün sabah kaybetti. Ölümüyle yakınları ve yarış camiasını yasa boğan Kaya'nın cenazesi, bugün öğle saatlerinde memleketi Şanlıurfa'ya getirildi.
20 yıllık jokey olan ve sayısız derece elde eden şampiyon jokey Ömer Kaya için merkez Karaköprü İlçesine bağlı Yukarıgöbekli Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Genel Müdürü Tuncel Aydın, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Turgut Alakuş, Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Mehmet Kazoğlu, yurdun değişik illerinden gelen çok sayıda seyis, at sahibi ve bakıcıları ile jokeyler vatandaşlar katıldı.
 
JOKEY KARDEŞLERİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Törende yaşamını yitiren kardeşi Ömer Kaya gibi jokey olan Selim Kaya ve Mehmet Kaya kardeşler, törende uzun süre gözyaşı döktü. Kaya kardeşleri, cenazeye katılan yakınları teselli etti. Evli 5 çocuk babası olduğu öğrenilen Ömer Kaya'nın eşi Hacire Kaya'nın ise, hamile olduğu, Ankara'da hastanede tedaviye alındığı belirtildi. Cenaze'de Kaya'nın 30 kardeşi de saf tuttu. Kadınların Kürtçe ağıtlar yaktığı törende Kaya'nın cenazesi, cenaze namazının ardından mahallede bulunan aile mezarlığında toprağa verildi. 
 
Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Turgut Alakuş, olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek, "Jokeylerin başına gelebilecek en kötü olaydı. Maalesef bizi çok üzdü. Çok sevilen bir kardeşimizdi. Binlerce kişi taziyeye gelmiş. Jokeyliğin bu tür riskleri var. İnşallah benzer kazalar bir daha olmaz" dedi.
 
2007'de Gazi Koşusu'nu kazanmıştı!
 
30 yaşındaki jokey Ömer Kaya, 2007 yılında henüz 21 yaşında 'Inspector' isimli safkanla Gazi Koşusu'nu kazanmıştı. 
 
1996'da Kaya Ekürisi'nin bir bireyi olarak pistlere adım atan ve bir sene sonra 400 yarışta boy gösteren Kaya, kariyeri boyunca yaklaşık 13 bin yarışta at bindi. Bu yarışlarda 1571 birincilik elde edip, 4500 kez tabelada yer bulan Kaya'nın en çok tercih ettiği pist, dünkü kazanın yaşandığı Ankara 75. Yıl Hipodromu'ydu.

Etiketler Cenaze ömer kaya