''Olimpiyat her oyuncunun hayali''

''Olimpiyat her oyuncunun hayali''
Güncelleme:

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kaptanı, "Olimpiyatlara katılmak her oyuncunun yaşamak isteyeceği bir duygu" dedi.

Filipinler'in başkenti Manila'da 5-10  Temmuz'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek  A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda kaptan Sinan Güler, olimpiyatlarda yer almanın  her oyuncunun hayali olduğunu söyledi.

Sinan Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elemeler için yoğun bir  şekilde hazırlandıklarını dile getirerek, "Olimpiyatlara katılmak her oyuncunun  yaşamak isteyeceği bir duygu. Bu her oyuncunun hayali." dedi.
 
Milli basketbolcu, liglerde sezonun tamamlanmasından sonra kondisyon  yapabilecek bir ortamlarının olmadığını vurgulayarak, "Doğrudan sistem üzerine  çalışmalar yaptık.  Hazırlık maçlarıyla sahada yapmamız gerekenleri ve nasıl  oynamamız gerektiğini görmeye çalıştık. Sezon boyunca diğer oyunculara nazaran  biraz daha fazla süreyle oynadım. Ergin (Ataman) hocanın sistemi içerisindeki bir  oyuncu olduğum için yapmam gereken, bu sistemi arkadaşlarımla paylaşacak ortamı  oluşturmak. Takım arkadaşlarımın da bu sisteme alışmasını sağlamak ve kendi  yapabildiklerimi daha iyiye çıkarmak." diye konuştu.
 
Sinan Güler, sakatlığı nedeniyle elemelerin kadrosundan çıkartılan  Göksenin Köksal'ın yokluğunu hissedeceklerini anlatarak, şunları kaydetti: "Göksenin Köksal'ın enerjisine gerçekten ihtiyacımız olacak. Umuyorum  ki, diğer genç arkadaşlar bu enerjiyi kapatabilecek şekilde mücadele eder.  Hepimizin aslında bu konuda fazladan performans sergilemesi gerekecek. Aşağıdan  gelen genç oyuncuların sahada gösterdikleri performans birbirine benzer. Belki  Göksenin aralarında, hatta aramızdaki en iyi savunmacılardan biri. Umuyorum ki,  diğer oyuncular ve ben bir şekilde bu eksikliği ve enerjiyi kapatacak şekilde  sahaya çıkacağız."
 
Kenan Sipahi: "Daha iyi işler yapmaya çalışıyorum"
 
Milli oyuncu Kenan Sipahi ise eleme maçlarında görev aldığı süre  içerisinde elinden gelenin en iyisini yapacağını belirtti.
 
Elemeler için iyi bir tempoda çalıştıklarını anlatan genç basketbolcu,  "Olimpiyat elemelerinde mücadele edeceğimiz için heyecanlıyım. Oyunda çok süre  alınca daha öz güvenli oluyorsunuz ve kendinizi milli takıma daha çok yardımcı  olabilecek gibi hissediyorsunuz. Antrenmanlar da zaten iyi geçiyor. Oyunda çok  süre almanın verdiği öz güvenle daha iyi işler yapmaya çalışıyorum." ifadelerini  kullandı.
 
Kenan Sipahi, NBA draftına bu sene katılmayı düşündüğünü ancak  menajerinin tavsiyesi üzerine vazgeçtiğini aktararak, "Furkan Korkmaz'ın NBA  draftını beraber izledik. Onu tebrik ederim bence daha üst sıralarda  seçilmeliydi. Furkan, oradaki oyunculardan çok daha yetenekli ve iyi. Yine de her  işte bir hayır vardır. İnşallah bu sene ya da ileriki yıllarda onu NBA'de  görürüz. Ben göreceğimizden eminim." değerlendirmesinde bulundu.