Okan Buruk'dan G.Saray yorumu

Okan Buruk'dan G.Saray yorumu

Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Elazığspor'da gözler Galatasaray ile oynanacak kritik mücadeleye çevrildi.

Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Elazığsporlu futbolcular, Teknik Direktör Okan Buruk nezaretinde, hafta sonu kendi sahasında oynayacakları Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

Elazığspor tesislerinde Galatasaray maçını değerlendiren Teknik Direktör Okan Buruk, takımı 7 puandayken aldığını ve 31 puana getirdiğini hatırlatarak, geçen hafta deplasmanda oynadıkları Bursaspor yenilgisinin camiada üzüntü yarattığını söyledi. Bursaspor maçını, 34 puana yükselme maçı olarak değerlendiren Buruk, "Son olarak oynadığımız Bursaspor maçı 34 puana yükselme maçıydı. Bu şansı değerlendiremedik. Çok istediğimiz gibi bir oyun olmadı. Özellikle 1'nci dakikada yediğimiz gol, oyuncularımızın moralini bozdu. Moral bozukluğu konsantrasiyon eksikliği, 1-0'dan sonra topun bizde olmasına rağmen, çok fazla rakip kalede etkili olamadık. Çok fazla hücum oyuncusuyla oynamamıza rağmen, çok az pozisyona girmemiz, tabi ki sonuçta mağlubiyeti getirdi. Bu bizi üzüyor, elimizde olan şansları bu şekilde harcamamız bizi üzüyor. Ama dediğimiz gibi lig zor bir maraton, bu maratonun içersinde olmak, şu an 15'nci sıradayız. Lig şu an bittiğinde biz kümede kalmış durumdayız. Biz 7 puanlardan buraya geldik, ikinci yarı çok iyi bir çıkış yaptık. Bundan sonra her maç bizim için bir fina" dedi.
 
GALATASARAY'A ÇOK İYİ HAZIRLANIYORUZ
Galatasaray maçında seyirci ile kenetlenerek, puanla ayrılmak istediklerini ifade eden Buruk, "Özellikle Galatasaray maçı, kendi evimizde oynayacağımız çok önemli bir karşılaşma. Rakiplerimizin aldıkları sonuçları da gördükten sonra, bu hafta sonu Galatasaray'dan kazanacağımız puan ya da puanlarla, bizim için çok değerli. O yüzden çok iyi bir şekilde hazırlanıp yüksek konsantrasyonla bu maça çıkmayı hedefliyoruz. Habib Sow un ağrıları devam ediyor, sağ iç bağlarında kopma var, bizim antrenmanların belli bölümlerinde yer alıyor ama yüzde yüz değil, hafta sonuna kadar takip edeceğiz. İbrahim Kaş bizimle çıkmaya başladı. Ali'nin sakatlığı vardı. Bilica'nın belinde biraz sakatlığı var, üç dört haftadır süren bir sakatlık. Maçlarda oynuyor ama bazen antrenmanlarda dinlendiriyoruz onu" diye konuştu.
Geçtiğimiz haftalarda kadro dışı bırakılan Serdar Özkan'ın affedilip edilmeyeceği konusuna ise Buruk,

"Bu hafta böyle bir düşüncemiz yok. Takımımızın birliği, beraberliği her şeyin üstündedir. Benim değerlerim, takımın değerleri, her şeyin üzerindedir. Önemli olan taraftarlarımızın daha çok takımın yanında olmaları, takıma destek olmasıdır. Hafta sonu maçta takımın yanında olması, bence bu daha önemli. Biraz da bu anlamda sosyal medya üzerinden yapılanırsak, biz çok zor süreçlerden geçiyoruz, hem ekonomik, hem de maç anlamında, yani maddi desteği bir kenara koyduk, en azından manevi anlamda bizim yanımızda, takımımızın yanında olmaları gerekiyor. Bu anlamda bize destek olurlarsa da seviniriz" şeklinde konuştu.