Okan Buruk: ''Daha akıllı davranmalıydık''

Okan Buruk: ''Daha akıllı davranmalıydık''

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa karşısında aldıkları 1-0'lık mağlubiyeti değerlendirdi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa karşısında aldıkları 1-0'lık mağlubiyeti değerlendirdi. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra saha içerisinde daha akıllı davranmaları gerektiğini kaydeden genç teknik adam, mağlubiyetin sorumlusunun kendi olduğunu ifade etti.

Hafta boyunca karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını kaydeden Okan Buruk, "30 puanı yakalamak bizim için çok önemliydi. İnanılmaz bir yere gelecektik. Bu doğrultuda iyi hazırlandığımızı düşündük. Maçın 5-10 dakikası iyi başlar gibiydik, daha sonra yine zaman zaman yaptığımız hatalar, konsantrasyon eksikliği, çok bahane üretmek istemiyorum ama gerçekten inanılmaz kötü bir zeminde oynuyoruz. Burada top oynamak çok zor. Top oynamayı denemek çok zor. Pas yapmak çok zor. Daha çok uzun oynayıp, ikinci topu almak gerekiyor. Kasımpaşa da zaman zaman bunu yaptı ve hızlı hücumlara çıkmaya çalıştı.” dedi.

Yüksek toplarda başarısız olduklarını kaydeden genç hoca, “İlk yarı bir iki pozisyon dışında pek pozisyon üretemedik. İkinci yarıya başlarken, iki hamle yaptık. İki hücum oyuncusu aldık. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra maçın daha farklı gelişeceğini umuyorum. Ama çok fazla üretemeyen bir takım olduk.” şeklinde konuştu.

Maçı hiç istemedikleri bir şekilde kaybettiklerini belirten Okan Buruk Buruk, sözlerini şöyle tamamladı:

    “Kazanmak için hakettiğimizi düşünmüyorum. Rakip 10 kişi kaldıktan sonrasaha içinde daha akıllı olmamız gerekiyordu. Tabi burada tecrübeli oyuncu azlığımız ve zaman zaman lider oyuncu azlığımız maç içinde ortaya çıkıyor. Ama biz bu zamana kadar 27 puanı bu oyuncularımızla topladık. Onlara güvenim sonsuz. Aynı şekilde güveniyorum. Mağlubiyet aldıysak bunun sorumlusu benim. Oyuncularım inşallah Karabük deplasmanına, bu haftaki hataları, yanlışları silerek hazırlanmak zorunda. Biz de en iyi şekilde hazırlanmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Cihan