''Oğuzhan'ı kazandık''

''Oğuzhan'ı kazandık''

Beşiktaşlı yöneticiler, Oğuzhan Özyakup’un kendini gösterme şansı yakaladığını belirtti.

Beşiktaşlı yöneticiler, Lucas Leiva ve Obi Mikel’den son anda vazgeçilmesi sayesinde Oğuzhan Özyakup’un kendini gösterme şansı yakaladığını belirterek, “İyi ki ön libero transferi yapmamışız” diye konuştu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın, “Transferin son günlerinde Lucas Leiva ve Obi Mikel’i almak istedik, ancak daha sonra ortak bir kararla bu oyunculardan vazgeçtik” şeklindeki açıklamalarına, yönetim kurulundan destek geldi.

Oğuzhan Özyakup’un performansı açısından konuyu değerlendiren siyah-beyazlılar, “Uygulanan bu doğru strateji sayesinde Türkiye, Oğuzhan gibi bir futbolcu kazandı” yorumunu yaptı.

Lucas Leiva veya Obi Mikel’in transfer edilmesi halinde Oğuzhan’ın daha az forma şansı bulabileceğine dikkat çeken Beşiktaşlı yöneticilerin, “Her işte bir hayır vardır. Liverpool’lu Leiva, Arsenal maçında oynamasa belki bugün Beşiktaş’taydı. Ya da Başkan, Veli’yi beklemek kararı almayarak Obi Mikel’i transfer etse belki Oğuzhan, A Milli Takım seviyesine bile yükselemezdi. Şenol Güneş’in elinin değmesinin de Oğuzhan’ın gelişiminde çok önemli bir etkisi var. Ona sürekli şans vermese Oğuzhan, Hollanda maçında gol de atamayabilirdi. İyi ki ön libero transferini yapmadık” diye konuştukları öğrenildi.

Transfer takibi

Bu arada siyah-beyazlı yöneticilerin, Oğuzhan’ı transfer dedikodularından ve menajerlerin baskısından uzak tutmak için harekete geçtikleri belirlendi. Beşiktaşlı idarecilerin, sadece işine konsantre olmasını istedikleri genç yeteneği koruma altına alacakları ifade edildi.

7 maçta forma giydi

Şenol Güneş’in gözdeleri arasında yer alan Oğuzhan Özyakup geride kalan dönemde 7 resmi maçta forma giyerken, 1 gol attı, 4 kez asist yaptı.