Oğuzhan'a resmi teklif geldi !

Oğuzhan'a resmi teklif geldi !

Sevilla, Oğuzhan Özyakup için siyah-beyazlılara dün resmi teklifte bulundu.

İspanyol ekibinin sportif direktörlüğünü yapan dünyaca ünlü yetenek avcısı Monchi’nin son gözdesinin Oğuzhan Özyakup olduğu ortaya çıktı. Sevilla, Monchi’nin özel isteğiyle milli futbolcu için siyah-beyazlı kulübe 12 milyon euro önerirken, bu teklif Başkan Fikret Orman tarafından yeterli bulunmadı.

Son iki sezonda Demba Ba, Atınç Nukan, Ersan Gülüm ve Jose Sosa’yı cazip bonservis bedelleri karşılığında satan Beşiktaş Yönetimi yine astronomik bir teklifle karşı karşıya kaldı. Avrupa’da yakaladığı başarılar ve yüksek bedeller karşılığında sattığı oyuncularla dikkatleri üzerine çeken Sevilla Kulübü, Oğuzhan Özyakup için dün siyah-beyazlılara resmi teklifte bulundu.

Uzun yıllardır İspanyol kulübünün sportif direktörlüğünü yürüten dünyaca ünlü yetenek avcısı Monchi’nin son gözdesinin Oğuzhan olduğu ortaya çıktı. Monchi’nin özel isteğiyle harekete geçen İspanyol ekibinin, Beşiktaş’a 12 milyon euro civarında bir teklif sunduğu belirlendi.

Başkan Fikret Orman’ın, Beşiktaş’ın en önemli isimlerinden biri olan Oğuzhan için yapılan 12 milyon euroluk teklifi yeterli bulmadığı öğrenildi. Milli futbolcuyu gelecekte çok daha cazip bir bedel karşılığında elden çıkarmaya sıcak bakan Orman’ın, Oğuzhan’la ilgilenen Inter ve Monaco’nun tekliflerini de beklediği ifade edildi.

Yakın çevresine, “20 milyon eurodan aşağıya Oğuzhan’ı bırakmam” diyen Fikret Orman’ı ikna etmek için Sevilla’nın gerekirse bu teklifi 15 milyon euroya çıkarabileceği ileri sürüldü. Sevilla’nın transferin son gününe kadar Oğuzhan’ı La Liga’ya götürmek için siyah-beyazlı kulüple pazarlık yapacağı da belirtildi.

Güneş’e sorulacak

Orta sahayı Talisca ile takviye eden ve Gökhan İnler ile de ilgilenen Beşiktaş Yönetimi, Sevilla’nın teklifini 15 milyon euroya çıkarması halinde Teknik Direktör Şenol Güneş ile görüşerek Oğuzhan’ın transferi için fikrini soracak. Başkan Orman, Oğuzhan gitmek istemediği sürece Sevilla’nın teklifine olumlu yanıt vermeyeceği aktarıldı.

Ucuza getiriyor, parlatıp satıyor

Sevilla Kulübü Sportif Direktörü Monchi, dünya futbolunun en önemli ve en başarılı yetenek avcılarından biri olarak gösteriliyor. Geçmişte Alberto Moreno, Ivan Rakitic ve Federico Fazio’yu 46 milyon euro karşılığında satan Monchi; Alvaro Negredo, Jesus Navas, Geoffrey Kondogbia ve Gary Medel’in satışından da Sevilla’ya toplam 78 milyon euro kazandırdı.

Monchi geçen sezon yine çok cazip bonservis bedelleri karşılığında Sevilla’ya getirdiği futbolculardan Carlos Bacca’yı 30 milyon euroya Milan’a, Aleix Vidal’i 17 milyon euro karşılığında Barcelona’ya satmayı başarmıştı.

Coke, Carrico, Vitolo, Iborra, Cristoforo, Krychowiak, Banega, Tremaulinas, Mariano, Rami, Escudero, Krohn-Dehli ve Konoplyanka da Monchi’nin, Sevilla’ya kazandırdığı oyuncular arasında yer alıyor.

Sezon başında Sevilla ile yol ayrımına gelen Monchi, kulüp tarafından ikna edilmişti.

Milliyet